Touring start met concurrent voor Carglass

Touring start met concurrent voor Carglass
Met de opening van een eerste Touring Glass-vestiging in Zaventem is er een nieuwe speler bijgekomen op de door Carglass gedomineerde Belgische markt van de autobeglazing. Initiatiefnemer Touring, met 1,2 miljoen leden de grootste automobielclub van ons land, ziet het meteen groot.

Zestien vestigingen eind dit jaar

Touring Glass werpt zich meteen op als specialist in het herstellen en vervangen van glas voor auto's, bestelwagens, vrachtwagens én bussen. Voor deze nieuwe activiteit werkt Touring samen met Axial, een groepering van meer dan honderd carrosseriebedrijven, en Club Assist, de Australische wereldleider voor autodienstverlening in clubverband. Touring en Club Assist hebben elk 47,5% van de aandelen in handen, Axial de resterende 5%.

 

Na Zaventem, dat vandaag dus de spits afbeet, volgen binnenkort vestigingen in Antwerpen, Gent en Luik. In de tweede jaarhelft wordt het netwerk verder uitgerold naar Hasselt, Tongeren, Brussel en Charleroi. Touring Glass wil zestien vestigingen tegen eind dit jaar; deels in eigen beheer, deels in franchising. Daar komen dan nog een veertigtal servicepunten bij Axial-carrossiers bovenop (dat zijn er evenveel als grote concurrent Carglass!).

 

Alle vestingen krijgen een herkenbare Touring Glass-huisstijl. Op die manier moeten ze in korte tijd een vertrouwd gezicht in het straatbeeld worden, klonk het vanochtend bij de opening in Zaventem. In elke vestiging zullen gemiddeld vijf mensen werken, wat op zich al positief nieuws is in deze tijden van crisis.

 

"Meer transparantie en klantgerichtheid"

Touring Glass positioneert zich als een echte challenger en wil "de Belgische sector voor autoglas een stuk doorzichtiger en klantgerichter maken". Momenteel is de Belgische autoglassector een versplinterde markt met daarbinnen één dominante marktleider: Carglass (van D'Ieteren-dochter Belron).

 

"Na een interne analyse over de Belgische autoglasmarkt zijn we al snel tot de conclusie gekomen dat er voldoende ruimte is voor een tweede grote speler. Er blijkt vooral een grote vraag vanuit de markt te zijn naar een bijkomende en betrouwbare partij", zegt Ludo Plessers, de kersverse CEO van Touring Glass.

 

"Met onze marktkennis en het grote vertrouwen dat Touring uitstraalt, mogen de Touring Glass-klanten dezelfde service en professionalisme verwachten. De nieuwe baseline 'Da's slim gezien' sluit dan ook perfect aan bij de strategie die we voeren. We bieden immers een heldere keuze aan verzekerings- en leasemaatschappijen, fleetowners en particulieren op het gebied van prijs, locatie en service bij het herstellen en vervangen van autoruiten", voegt Thierry Willemarck daar nog aan toe.

 

David versus Goliath?

Touring Glass heeft naar eigen zeggen nu al overeenkomsten gesloten met belangrijke partijen in de leasewereld en de verzekeringssector en met enkele grote fleetowners. "In de komende tijd worden er nog bijkomende contracten getekend", klonk het in Zaventem.

 

Met een marktaandeel van 70% is Carglass momenteel dominant op de Belgische markt van de autobeglazing. "Het is onze bedoeling in de komende vijf jaar 10% marktaandeel te veroveren", zegt Thierry Willemarck. "De nieuwe activiteit moet, eens op kruissnelheid, een vijfde van de inkomsten van de groep aandragen." Carglass is bij deze gewaarschuwd...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top