Touring Verzekeringen opent eerste winkel volgens nieuw concept | RetailDetail

Touring Verzekeringen opent eerste winkel volgens nieuw concept

Touring Verzekeringen opent eerste winkel volgens nieuw concept

Touring Verzekeringen heeft in de gebouwen van Tour & Taxis zijn eerste winkel geopend volgens het nieuwe concept. Dat nieuwe concept is een drie-in-één shop, waarbij internet, telefoon en persoonlijk contact worden gecombineerd.

Drempelvrees verlagen

In het nieuwe concept worden klanten gestimuleerd om hun verzekeringen online in orde te brengen, maar ze kunnen daarbij ook beroep doen op persoonlijk contact en advies. De winkels houden daarbij het midden tussen dienstverlening via e-commerce en persoonlijke service via een fysieke shop.


Klanten die de winkel binnenstappen, geven eerst de reden van hun bezoek via een interactieve terminal. Afhankelijk van hun keuze worden ze doorverwezen naar de Smart Corner, waar ze online een prijsofferte kunnen vragen en via telefoon worden bijgestaan, of krijgen ze de hulp van medewerkers in de winkel.


Touring Verzekeringen hoopt zo de drempelvrees voor online verzekeringen weg te nemen. "Jaarlijks komen zo'n 65.000 bezoekers langs in één van onze 10 shops. Ongeveer 60% van hen zou zich eigenlijk de verplaatsing en tijd kunnen besparen omdat ze ook perfect via de website of via het callcenter geholpen kunnen worden," aldus Hans Vranken, CEO van Touring Verzekeringen. "Er is nog veel ruimte voor groei: in vergelijking met onze buurlanden worden er in België voorlopig nog een pak minder verzekeringen online of via de telefoon afgesloten."


Binnenkort zullen ook de andere winkels van Touring Verzekeringen een make-over krijgen. De winkels in Antwerpen, Hasselt en Namen staan als eerste op de planning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.