Toyota rijdt Volkswagen voorbij | RetailDetail

Toyota rijdt Volkswagen voorbij

Toyota rijdt Volkswagen voorbij

De Japanse autobouwer Toyota heeft in de eerste negen maanden van zijn boekjaar meer wagens weten te verkopen dan grote concurrent Volkswagen: bijna 7,5 miljoen voertuigen sinds begin dit jaar.

Terug aan de top

Met een totaal van 7,498 miljoen verkochte voertuigen doet Toyota het wel 15% minder goed dan een jaar eerder, toch blijft het Volkswagen nog net voor: de Duitsers verkochten in dezelfde periode immers 7,43 miljoen auto's. In de eerste helft van het jaar was Volkswagen nog even de grootste, maar nu heeft Toyota zijn positie aan de top opnieuw overgenomen. Met het schandaal bij Volkswagen lijkt daar ook niet snel verandering in te komen.

 

Wel moet Toyota net als Volkswagen binnenkort misschien heel wat auto's terugroepen: één van de onderdelen zou immers mogelijk oververhitten en in brand kunnen schieten. Het onderdeel is aanwezig in maar liefst 6,5 miljoen wagens wereldwijd. Toyota heeft eerder al eens flink wat auto's moeten terugroepen, nadat er problemen waren met de airbag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.