Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift | RetailDetail

Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift

Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift
http://www.shutterstock.com/nl/pic-248681686/stock-photo-power-supply-for-electric-car-charging-electric-car-charging-station-close-up-of-the-power-supply.html?src=JVnduPGHuU6yjbJlXKFevw-1-17

Er zijn in Vlaanderen dit jaar al 497 elektrische auto’s verkocht, dat zijn er maar liefst zes keer meer dan in heel 2015. Dat is te danken aan de hoge premies die de deelstaatregering sinds begin dit jaar geeft bij de aankoop van een elektrische wagen.

Premies niet eeuwig geldig

Vlamingen kunnen sinds begin dit jaar een premie tussen 2.500 en 5.000 euro krijgen bij de aankoop van zo’n wagen. De Vlaamse regering trok daarvoor een budget van vijf miljoen euro uit, waarvan ondertussen al ongeveer 2,27 miljoen euro werd uitgegeven. Bovendien moet er voor een elektrische wagen geen verkeersbelasting worden betaald.

 

Minister van Energie Bart Tommelein zegt tevreden te zijn over de evolutie, maar geeft ook aan dat de premies niet eeuwig zullen blijven gelden. "We waken er wel goed over dat we niet langer ondersteunen dan nodig”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. In ons gewest rijdt momenteel nog maar 0,35% van het totale wagenpark puur elektrisch. 96% rijdt op benzine of diesel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.