Verkoop Halfords loopt vertraging op | RetailDetail

Verkoop Halfords loopt vertraging op

Verkoop Halfords loopt vertraging op

Als gevolg van de moeilijke economische situatie, "die het voor kopers moeilijk maakt om financiering geregeld te krijgen", loopt de verkoop van Halfords vertraging op. De Nederlandse Macintosh Retail Group zette haar fietsretaildochter op 13 juli in de etalage en had gehoopt de verkoop nog dit jaar te kunnen afronden.

Verkoopopbrengst lager dan boekwaarde

Eind september had de groep nog laten weten dat "de verkoop op schema lag". Meer zelfs, het bedrijf rekende toen nog op een "winstgevende verkoop van de keten". Vandaag, nog geen drie maanden later, klinkt het al heklemaal anders.

 

In een nieuw communiqué laat de groep uit Maastricht weten dat "de verkoopopbrengst van Halfords lager zal uitkomen dan de boekwaarde" waardoor "in de 2011-jaarcijfers van Macintosh Retail Group een substantieel boekverlies [zal] worden verwerkt." En daar komt dan nog "het negatieve exploitatieresultaat van Halfords over 2011" bij.

 

Toch maakt de groep zich sterk dat ondanks deze afboeking de totale nettowinst over geheel 2011 nog steeds ruim zal verdubbelen ten opzichte van 2010 (40,1 miljoen euro).

Twee vestigingen in België

Halfords heeft alles samen 153 vestigingen, waarvan het gros in Nederland. In ons land zijn er twee vestigingen: eentje in Lommel en eentje in Middelkerke. De keten is gespecialiseerd in fietsen, auto- en fietsaccessoires en mobiele navigatieapparatuur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.