Verkoop Halfords loopt vertraging op

Verkoop Halfords loopt vertraging op

Als gevolg van de moeilijke economische situatie, "die het voor kopers moeilijk maakt om financiering geregeld te krijgen", loopt de verkoop van Halfords vertraging op. De Nederlandse Macintosh Retail Group zette haar fietsretaildochter op 13 juli in de etalage en had gehoopt de verkoop nog dit jaar te kunnen afronden.

Verkoopopbrengst lager dan boekwaarde

Eind september had de groep nog laten weten dat "de verkoop op schema lag". Meer zelfs, het bedrijf rekende toen nog op een "winstgevende verkoop van de keten". Vandaag, nog geen drie maanden later, klinkt het al heklemaal anders.

 

In een nieuw communiqué laat de groep uit Maastricht weten dat "de verkoopopbrengst van Halfords lager zal uitkomen dan de boekwaarde" waardoor "in de 2011-jaarcijfers van Macintosh Retail Group een substantieel boekverlies [zal] worden verwerkt." En daar komt dan nog "het negatieve exploitatieresultaat van Halfords over 2011" bij.

 

Toch maakt de groep zich sterk dat ondanks deze afboeking de totale nettowinst over geheel 2011 nog steeds ruim zal verdubbelen ten opzichte van 2010 (40,1 miljoen euro).

Twee vestigingen in België

Halfords heeft alles samen 153 vestigingen, waarvan het gros in Nederland. In ons land zijn er twee vestigingen: eentje in Lommel en eentje in Middelkerke. De keten is gespecialiseerd in fietsen, auto- en fietsaccessoires en mobiele navigatieapparatuur.

Tags: