Verkoop tweedehands benzinewagens in de lift

Verkoop tweedehands benzinewagens in de lift

Volgens mobiliteitsclub VAB zit de verkoop van tweedehands benzinewagens in de lift. Van alle wagens die VAB momenteel verkoopt zijn zes op de tien benzinewagens, in 2012 was dat maar vier op de tien.

Kleiner aanbod benzinewagens

Volgens VAB is de toenemende vraag naar benzinewagens te verklaren door een aantal factoren. Om te beginnen is het fiscale beleid aangepast, waardoor het minder interessant is om een dieselauto te kopen. Ook aan de pomp wordt het verschil steeds kleiner. Tot slot zijn er volgens de VAB veel dieselrijders die problemen krijgen met de roetfilter en de EGR-klep bij korte afstanden. Dat leidt tot extra kosten.

 

In heel Vlaanderen zijn twee op drie verkochte tweedehands wagens wel nog steeds auto's met een dieselmotor. Dat er toch nog meer diesels worden verkocht, heeft volgens VAB zuiver te maken met het aanbod: "Het huidige wagenpark bestaat voor 36 procent uit benzinewagens, en wat er niet is, kan ook niet aangeboden worden op de tweedehandsmarkt", zegt de organisatie aan Knack.

 

Ook het aankondigen van de lage-emissiezone in Antwerpen heeft volgens VAB een effect. Veel chauffeurs zouden daarom nu nog hun wagen verkopen voor die zijn waarde verliest. Vanaf 2020 mogen in Antwerpen Euro 4-dieselwagens niet meer de stadskern binnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top