Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s | RetailDetail

Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Matthias Müller, de nieuwe CEO van Volkswagen, heeft in een interview gezegd dat de autobouwer begin volgend jaar start met het terugroepen van de auto's die meer diesel uitstoten dan wettelijk toegestaan.

Binnen twee tot drie jaar terug op niveau

Hij voegde er meteen aan toe dat alle auto's tegen het einde van 2016 in orde moeten zijn. Dat zei hij tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens Müller waren slechts enkele werknemers van het bedrijf verantwoordelijk voor de fraude met de wagens en was zijn voorganger, Martin Winterkorn, niet op de hoogte.

 

Müller is ervan overtuigd dat Volkswagen kan overleven, maar dat het bedrijf op een kleinere basis zal moeten verdergaan. Elk merk van de groep zal daarom moeten bijdragen aan de resultaten, zei Müller, die in dat opzicht de naam van luxemerk Bugatti liet vallen. Als alles volgens plan verloopt, ziet Müller Volkswagen binnen twee tot drie jaar terug op niveau komen.

 

De topman van het bedrijf wil van de crisis gebruik maken om de structuur van Volkswagen aan te passen: hij wil een meer gedecentraliseerd en slanker bedrijf vormen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.