Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Matthias Müller, de nieuwe CEO van Volkswagen, heeft in een interview gezegd dat de autobouwer begin volgend jaar start met het terugroepen van de auto's die meer diesel uitstoten dan wettelijk toegestaan.

Binnen twee tot drie jaar terug op niveau

Hij voegde er meteen aan toe dat alle auto's tegen het einde van 2016 in orde moeten zijn. Dat zei hij tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens Müller waren slechts enkele werknemers van het bedrijf verantwoordelijk voor de fraude met de wagens en was zijn voorganger, Martin Winterkorn, niet op de hoogte.

 

Müller is ervan overtuigd dat Volkswagen kan overleven, maar dat het bedrijf op een kleinere basis zal moeten verdergaan. Elk merk van de groep zal daarom moeten bijdragen aan de resultaten, zei Müller, die in dat opzicht de naam van luxemerk Bugatti liet vallen. Als alles volgens plan verloopt, ziet Müller Volkswagen binnen twee tot drie jaar terug op niveau komen.

 

De topman van het bedrijf wil van de crisis gebruik maken om de structuur van Volkswagen aan te passen: hij wil een meer gedecentraliseerd en slanker bedrijf vormen.

Tags: