Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Volkswagen start volgend jaar met terugroepen auto’s

Matthias Müller, de nieuwe CEO van Volkswagen, heeft in een interview gezegd dat de autobouwer begin volgend jaar start met het terugroepen van de auto's die meer diesel uitstoten dan wettelijk toegestaan.

Binnen twee tot drie jaar terug op niveau

Hij voegde er meteen aan toe dat alle auto's tegen het einde van 2016 in orde moeten zijn. Dat zei hij tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volgens Müller waren slechts enkele werknemers van het bedrijf verantwoordelijk voor de fraude met de wagens en was zijn voorganger, Martin Winterkorn, niet op de hoogte.

 

Müller is ervan overtuigd dat Volkswagen kan overleven, maar dat het bedrijf op een kleinere basis zal moeten verdergaan. Elk merk van de groep zal daarom moeten bijdragen aan de resultaten, zei Müller, die in dat opzicht de naam van luxemerk Bugatti liet vallen. Als alles volgens plan verloopt, ziet Müller Volkswagen binnen twee tot drie jaar terug op niveau komen.

 

De topman van het bedrijf wil van de crisis gebruik maken om de structuur van Volkswagen aan te passen: hij wil een meer gedecentraliseerd en slanker bedrijf vormen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top