Volkswagen stopt met verkoop dieselwagens in VS na schandaal

Volkswagen stopt met verkoop dieselwagens in VS na schandaal

Het Duitse Volkswagen heeft dit weekend bekend gemaakt dat enkele honderdduizenden van zijn auto's in de Verenigde Staten opnieuw naar de garage moeten omdat ze niet zouden voldoen aan de Clean Air Act.

Wetgeving omzeilen

De Clean Air Act beperkt de schadelijke stoffen die een wagen kan uitstoten en om te voldoen aan die voorwaarden hebben bepaalde modellen van Volkswagen en Audi technologie aan boord die de uitstoot beperkt. Dat gaat echter wel ten koste van de prestaties en dus zorgde VW ervoor dat de technologie enkel in werking trad tijdens controles.

 

De Amerikaanse milieudienst EPA is nu echter op de hoogte van de fraude en dus moeten alle betrokken auto's terug naar de garage. Bovendien kan Volkswagen per auto een boete van 37.500 dollar krijgen, goed voor een totaalbedrag van maar liefst 18 miljard dollar (16 miljard euro).

 

In de nasleep van het schandaal heeft Volkswagen nu besloten om te stoppen met de verkoop van dieselwagens met viercilindermotoren in de Verenigde Staten. Dat is een flinke klap voor het bedrijf, dat vorig jaar nog besloot om miljarden te investeren in de Amerikaanse automarkt. Net die dieselauto's moesten een belangrijke rol spelen in die plannen. Ze zijn nu immers al goed voor 25 procent van de verkoop van VW in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top