Volvo verkoopt binnenkort volledig assortiment online | RetailDetail

Volvo verkoopt binnenkort volledig assortiment online

Volvo verkoopt binnenkort volledig assortiment online

De Zweedse autobouwer Volvo gaat vanaf volgend jaar zijn volledig assortiment ook online verkopen. Het merk zal daarnaast minder te zien zijn op autoshows en minder sponsoractiviteiten hebben.

'Image builder'

"Wij geloven dat digitaal verkopen toekomst heeft. Niet op de laatste plaats is e-commerce ook een 'image builder'", zegt de sales- en marketingdirecteur van Volvo, Alain Visser, tijdens een conferentie in München. Dat schrijft Automobilwoche.


Qua sponsoring stopt Volvo met vrijwel alle projecten. Enkel de Volvo Ocean Race zal blijven bestaan. De rest van het geld zal geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van het online segment. Daarbij moeten vanaf volgend jaar alle modellen van het merk online te koop zijn.


Er komt daarom een nieuwe website, met onder andere een nieuwe configurator, die klanten moet helpen een auto naar wens aan te passen. "We zullen niet starten met een grauwe auto tegen een witte achtergrond waar mensen dan Mickey Mouse-velgen op kunnen aanbrengen", aldus de Belg. "In plaats daarvan zullen we voertuigen tonen die door onze hoofdontwerper Thomas Ingenlath zijn voorgeconfigureerd."


Volvo benadrukt wel dat het niet de dealer wil vervangen. Beide onderdelen moeten elkaar in de toekomst aanvullen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top