Vrijdag "klantvriendelijke" staking bij Texaco | RetailDetail

Vrijdag "klantvriendelijke" staking bij Texaco

Vrijdag "klantvriendelijke" staking bij Texaco

De vakbonden bij Coco Belgium, uitbater van Texaco-stations, -shops en -wegrestaurants in ons land, gaan vrijdag staken uit protest tegen de hoge werkdruk en het personeelstekort. Al moeten automobilisten zich niet al te veel zorgen maken: de staking wordt "klantvriendelijk".

Stations staan te koop

Verschillende shops en restaurants bij Texaco-stations zullen vrijdag wellicht dicht zijn, zegt Pol Schats van de christelijke bediendevakbond LBC aan Belga. Het zwaartepunt ligt daarbij bij de snelwegstations.

 

"De directie heeft uitsluitend oog voor het zakencijfer en dan is de Belgische arbeidswetgeving over de arbeidsduur, de tijdsregistratie en het eerbiedigen van collectieve arbeidsovereenkomsten een uiterst vervelende bijkomstigheid", klinkt het bij de vakbonden. "De Texaco-tankstations staan te koop en de bruid moet aantrekkelijk ogen", maar het personeel betaalt volgens Schats "een ondraaglijke prijs". 

 

"Klantvriendelijke" staking

De vakbonden hebben na ultiem overleg met de directie woensdag beslist om een verzoeningsvergadering te vragen. Er is een stakingsaanzegging voor het voltallige personeel, maar mogelijk zullen er vrijdag wel werkwilligen zijn. Het bedrijf werkt immers met veel tijdelijke krachten en die nemen volgens de LBC-vakbondsman "liever geen risico's".

 

Toch is het niet de bedoeling de klanten te gijzelen. De bonden organiseren namelijk een "klantvriendelijke staking": klanten zullen worden geholpen bij het tanken en samen met een pamflet een gratis kop koffie krijgen. "Het is een actie voor meer en betere service", aldus nog Pol Schats.

 

Tenzij het alsnog tot een verzoening komt, start de staking vrijdagochtend vanaf 6.00 uur. Er werken volgens de vakbonden ongeveer 500 mensen bij de Texaco-uitbater.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.