VW brengt autodeelproject Quicar onder in Greenwheels

VW brengt autodeelproject Quicar onder in Greenwheels

Eind maart wordt Quicar, het autodeelproject van Volkswagen, definitief stopgezet. De hele dienstverlening zal worden geïntegreerd in het Nederlandse autodeelproject Greenwheels, waarin VW een participatie van 60% aanhoudt.

(Amper) 12.500 geregistreerde gebruikers

Quicar werd in november 2011 in de Duitse stad Hannover gelanceerd. Het proefproject startte met zowat 200 voertuigen en een 70-tal 'stations' in de stad. Vandaag rijden er van die 200 auto's nog 120 rond. Die worden gebruikt door 12.500 geregistreerde gebruikers. Te weinig om zelfstandig voort te gaan, zo vinden ze op de hoofdzetel in Wolfsburg, en dus gaat eind maart de stekker uit het project.

 

De gebruikers komen echter niet in de kou te staan: Quicar wordt geïntegreerd in Greenwheels, het autodeelproject van het Rotterdamse bedrijf Collect Car, dat VW in 2013 samen met de Nederlandse VW-invoerder Pon Holdings kocht (VW bezit 60% van de aandelen). In Nederland heeft Greenwheels een vloot van circa 1.700 wagens rijden. In Duitsland worden er dat na de integratie van Quicar ongeveer 330. Greenwheels zal dan vertegenwoordigd zijn in 22 Duitse steden, waaronder Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en nu dus ook Hannover.

 

Autodelen kent een groeiend succes bij jongeren en inwoners van (groot)steden. In Duitsland is Daimler (Mercedes) marktleider met Car2Go, op de hielen gezeten door DriveNow van BMW (in samenwerking met autoverhuurder Sixt).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top