VW brengt autodeelproject Quicar onder in Greenwheels | RetailDetail

VW brengt autodeelproject Quicar onder in Greenwheels

VW brengt autodeelproject Quicar onder in Greenwheels

Eind maart wordt Quicar, het autodeelproject van Volkswagen, definitief stopgezet. De hele dienstverlening zal worden geïntegreerd in het Nederlandse autodeelproject Greenwheels, waarin VW een participatie van 60% aanhoudt.

(Amper) 12.500 geregistreerde gebruikers

Quicar werd in november 2011 in de Duitse stad Hannover gelanceerd. Het proefproject startte met zowat 200 voertuigen en een 70-tal 'stations' in de stad. Vandaag rijden er van die 200 auto's nog 120 rond. Die worden gebruikt door 12.500 geregistreerde gebruikers. Te weinig om zelfstandig voort te gaan, zo vinden ze op de hoofdzetel in Wolfsburg, en dus gaat eind maart de stekker uit het project.

 

De gebruikers komen echter niet in de kou te staan: Quicar wordt geïntegreerd in Greenwheels, het autodeelproject van het Rotterdamse bedrijf Collect Car, dat VW in 2013 samen met de Nederlandse VW-invoerder Pon Holdings kocht (VW bezit 60% van de aandelen). In Nederland heeft Greenwheels een vloot van circa 1.700 wagens rijden. In Duitsland worden er dat na de integratie van Quicar ongeveer 330. Greenwheels zal dan vertegenwoordigd zijn in 22 Duitse steden, waaronder Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en nu dus ook Hannover.

 

Autodelen kent een groeiend succes bij jongeren en inwoners van (groot)steden. In Duitsland is Daimler (Mercedes) marktleider met Car2Go, op de hielen gezeten door DriveNow van BMW (in samenwerking met autoverhuurder Sixt).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.