Wegrestaurants "Café Bonjour" van Total worden Lunch Gardens | RetailDetail

Wegrestaurants "Café Bonjour" van Total worden Lunch Gardens

Wegrestaurants "Café Bonjour" van Total worden Lunch Gardens

Lunch Garden heeft een overeenkomst ondertekend met Total om zelfbedieningsrestaurants te openen bij een tiental tankstations in België. De eigen wegrestaurants van Total, Café Bonjour, worden daarbij stelselmatig omgevormd tot Lunch Gardens. Het nieuws laat bij de socialistische vakbond een wat zure nasmaak achter.

"Café Bonjour" wordt Lunch Garden

Lunch Garden kan dankzij de overeenkomst zijn netwerk van wegrestaurants uitbreiden met een tiental vestigingen, onder meer in Jabbeke, Tessenderlo en Waarloos. Total heeft al een reeks eigen restaurants onder de naam ‘Café Bonjour’, maar die zullen de komende maanden geleidelijk aan worden omgebouwd tot zelfbedieningszaken onder Lunch Garden-vlag.

 

Lunch Garden serveert naar eigen zeggen zeventien miljoen maaltijden per jaar in zijn 61 restaurants en haalde vorig jaar een omzet van circa honderd miljoen euro. Het aanbod in de wegrestaurants zou wel iets minder uitgebreid worden dan in de traditionele Lunch Gardens.

 

"Geld voor nieuwe restaurants betekent geld voor personeel"

Het nieuws van de uitbreiding en vooral dan de uitlating van hoofdaandeelhouder H2 Equity Partners dat "de rendabiliteit van de restaurants redelijk" is, bezorgt de socialistische vakbond enkele zure oprispingen. In een communiqué wijst BBTK erop dat Lunch Garden in 2009 nog "in erg moeilijk vaarwater" zat en dat de keten daarbij "minstens deels recht gehouden [werd] door belangrijke inspanningen die het personeel leverde op vlak van loon en flexibiliteit."

 

Nu de relancestrategie werkt en er zelfs ruimte is voor uitbreiding, mag er volgens de vakbond "dan ook opnieuw gesproken worden over de werkomstandigheden van het personeel." Op 9 oktober eerstkomende is er bij Lunch Garden alvast overleg gepland met de directie. 

 

Lunch Garden, ooit eigendom van GB, opereert vandaag als een zelfstandig horecabedrijf. De meeste aandelen zijn in handen van het Nederlandse investeringsfonds H2 Equity Partners.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.