Zware herstructurering bij Carglass-zus Autoglass

Zware herstructurering bij Carglass-zus Autoglass

Autoruitenspecialist Belron, een dochter van de Belgische automotivegroep D'Ieteren, sluit in Groot-Brittannië zijn Autoglass-vestigingen en gaat er alleen nog mobiele reparaties en vervangingen doen.

40% minder omzet

Autoglass, het Britse zusterbedrijf van Carglass, is al 42 jaar actief op de Britse markt maar verkeert in zware moeilijkheden, onder meer als gevolg van de toenemende concurrentie en de invoering van een franchise door tal van verzekeraars.

 

De groep, die in Groot-Brittannië een marktaandeel heeft van zo'n 40%, zag zijn omzet de voorbije jaren afkalven. In volume was er de voorbije vier jaar een krimp van 40%, zo bevestigt Benoit Ghiot, de financieel directeur van D'Ieteren. Dit jaar alleen al nam het aantal interventies met 12% af.

 

Vanaf maart enkel nog 'mobiel'

De problemen leiden nu tot een drastische reorganisatie: het netwerk van 100 vestigingen gaat dicht en 180 van de duizend werknemers zien hun job verdwijnen. Autoglass zal zich voortaan toeleggen op "mobiele herstellingen" bij de klant thuis, op het werk of ergens onderweg. De hele herstructurering moet in maart afgerond zijn en kost D'Ieteren een slordige 15 miljoen euro.

 

Belron is wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, met meer dan 10 merken waaronder Carglass, Autoglass en Safelite AutoGlass. De groep is met een netwerk van filialen en franchisehouders actief in 34 landen over vijf continenten en bestrijkt naar eigen zeggen driekwart van het wereldwijde autopark dankzij ruim 2.000 servicepunten en bijna 8.900 mobiele service-units.

Tags: