Zware herstructurering bij Carglass-zus Autoglass | RetailDetail

Zware herstructurering bij Carglass-zus Autoglass

Zware herstructurering bij Carglass-zus Autoglass

Autoruitenspecialist Belron, een dochter van de Belgische automotivegroep D'Ieteren, sluit in Groot-Brittannië zijn Autoglass-vestigingen en gaat er alleen nog mobiele reparaties en vervangingen doen.

40% minder omzet

Autoglass, het Britse zusterbedrijf van Carglass, is al 42 jaar actief op de Britse markt maar verkeert in zware moeilijkheden, onder meer als gevolg van de toenemende concurrentie en de invoering van een franchise door tal van verzekeraars.

 

De groep, die in Groot-Brittannië een marktaandeel heeft van zo'n 40%, zag zijn omzet de voorbije jaren afkalven. In volume was er de voorbije vier jaar een krimp van 40%, zo bevestigt Benoit Ghiot, de financieel directeur van D'Ieteren. Dit jaar alleen al nam het aantal interventies met 12% af.

 

Vanaf maart enkel nog 'mobiel'

De problemen leiden nu tot een drastische reorganisatie: het netwerk van 100 vestigingen gaat dicht en 180 van de duizend werknemers zien hun job verdwijnen. Autoglass zal zich voortaan toeleggen op "mobiele herstellingen" bij de klant thuis, op het werk of ergens onderweg. De hele herstructurering moet in maart afgerond zijn en kost D'Ieteren een slordige 15 miljoen euro.

 

Belron is wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, met meer dan 10 merken waaronder Carglass, Autoglass en Safelite AutoGlass. De groep is met een netwerk van filialen en franchisehouders actief in 34 landen over vijf continenten en bestrijkt naar eigen zeggen driekwart van het wereldwijde autopark dankzij ruim 2.000 servicepunten en bijna 8.900 mobiele service-units.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.