28 e-mailtips voor e-tailers

28 e-mailtips voor e-tailers

(Publireportage) E-mailmarketing heeft de kracht om meer verkoop te genereren, maar toch zijn er veel kleine of beginnende webwinkels die e-mailmarketing nog niet (voldoende) inzetten. Voor hen heeft MailPlus een ‘white paper’ gemaakt met handige tips.

“E-mailmarketing levert meer op dan het kost”

Alle grote webwinkels doen vandaag aan e-mailmarketing: of het nu gaat om actiemails, reguliere e-mailnieuwsbrieven tot orderbevestigingsmails of zelfs e-mails rond ‘product reviews’, alle toonaangevende spelers op de markt doen er wel iets mee. “Dat doen ze natuurlijk niet voor niets; ze weten namelijk dat e-mailmarketing meer oplevert dan dat het kost”, observeert MailPlus, de meest gebruikte professionele e-mailmarketingapplicatie in Nederland voor het midden- en topsegment.

 

De aanbieder merkt echter tegelijkertijd dat er toch nog veel kleine, middelgrote of beginnende webwinkels zijn die e-mailmarketing helemaal niet of onvoldoende inzetten. Uit gesprekken die Mailplus met deze webwinkeliers had, blijkt dat dit komt door verschillende factoren: gebrek aan kennis, gebrek aan tijd en het ontbreken van een gebruiksvriendelijke en betaalbare e-mailmarketingoplossing.

 

Van mailopbouw tot wetgeving

Daarom heeft de softwareaanbieder, specifiek voor deze startende groep webwinkeliers, een gratis ‘white paper’ geschreven met 28 handige tips. In de paper vind je:

  1. Tips om je e-mailbestand op te bouwen
  2. Tips voor een sterke e-mail
  3. Informatie over het verzenden van mailings
  4. Hoe je respons het best kan verwerken
  5. De belangrijkste wetgeving rond e-mailmarketing

 

“Wil je gaan starten met e-mailmarketing? Dan is dit ‘white paper’ een goede basis. Natuurlijk is er veel meer te vertellen, maar we houden het bewust beperkt. De allerbelangrijkste tips voor webwinkeliers die willen starten met e-mailmarketing staan erin,” klinkt het bij Mailplus.

 

MailPlus bestaat dit jaar 10 jaar en wordt inmiddels door meer dan 5.000 gebruikers ingezet als e-mailmarketingoplossing. De software van MailPlus wordt in eigen beheer ontwikkeld onder het motto ‘one size fits non’. Zo heeft MailPlus specifieke oplossingen voor webwinkeliers, marketeers en franchiseformules.

 

Download hier de gratis 'white paper'

Tags: