P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030 | RetailDetail

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030
Foto: monticello / Shutterstock.com

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

 

Doelstellingen 2020 grotendeels gerealiseerd

Van de duurzaamheidsdoelstellingen die P&G in 2010 heeft opgesteld voor 2020, heeft de FMCG-producent er al een groot deel gerealiseerd, laat het bedrijf weten in een persbericht. De focus lag toen op klimaat, water en afval. Sinds 2010 is de (absolute) uitstoot van broeikasgas teruggebracht met 16% en het watergebruik in de fabrieken met 27% gereduceerd. Op meer dan 80% van de productielocaties heeft P&G ook een ‘zero waste-to-landfill’-productie gerealiseerd.

 

Daarom maakt het bedrijf nu al nieuwe doelstellingen voor 2030 bekend. ‘Ambition 2030’ slaat op vier bredere pijlers: merken, toeleveringsketen, maatschappij en medewerkers. Mensen sensibiliseren speelt een belangrijke nieuwe rol in de gestelde doelen: zo wil P&G nu ook haar eigen medewerkers aanmoedigen en onderwijzen om duurzaamheid in hun dagelijkse werk te integreren, maar P&G wil ook consumenten aanmoedigen en inspireren om verantwoordelijk te consumeren. Dat zal het onder meer doen door transparant te zijn over de ingrediënten, duurzame innovaties te ontwikkelen en tegen 2030 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken voor alle merken van het concern.

 

“Wij zijn ervan overtuigd dat P&G een positieve en drijvende kracht kan zijn. Wij kiezen daarom bewust voor een aanpak waarbij wij consumenten in staat stellen om bewuster te consumeren”, vertelt CEO David Taylor.


Brussels Innovation Center speelt grote rol

P&G wil weliswaar ook de eigen voetafdruk verder verminderen: het zet daartoe in op circulaire oplossingen en belooft ten minste vijf miljard liter water van circulaire bronnen te gebruiken en in alle productielocaties hernieuwbare elektriciteit aan te kopen. De broeikasuitstoot van de fabrieken moet met 50% moeten verminderen tegen 2030.

 

Het Brussels Innovation Center van P&G is één van de drijvende krachten in het duurzaamheidsverhaal. “Dankzij de inspanningen die worden gedaan door het verpakkingsteam in de R&D-afdeling van het B.I.C., zal P&G tot 50% gerecycleerd plastic kunnen gebruiken bij de productie van meer dan 230 miljoen flessen van merken als Ariel, Dash of Lenor”, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

Vandeboer.be wil supermarkten uitschakelen in de Kempen

01/06/2018

Met Vandeboer.be ziet een nieuw korteketen-initiatief in de Kempen het daglicht. Het platform, opgericht in Balen, laat consumenten rechtstreeks bestellen bij een vijftiental landbouwers uit de regio.

Lidl gaat rookvrij: stopt in Nederland met sigaretten

30/05/2018

Lidl stopt in Nederland met de verkoop van sigaretten. De supermarktketen gaat de tabaksverkoop stelselmatig afbouwen tot 2022, tegen dan zijn alle winkels volledig rookvrij.

Europa verklaart wegwerpplastic de oorlog

29/05/2018

Plastic rietjes, wattenstaafjes en ballonstokken zijn bij de eerste slachtoffers in de strijd die de Europese Commissie aanbindt tegen wegwerpplastic. De grootste vervuilers worden verboden.

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.