P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030 | RetailDetail

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030
Foto: monticello / Shutterstock.com

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

 

Doelstellingen 2020 grotendeels gerealiseerd

Van de duurzaamheidsdoelstellingen die P&G in 2010 heeft opgesteld voor 2020, heeft de FMCG-producent er al een groot deel gerealiseerd, laat het bedrijf weten in een persbericht. De focus lag toen op klimaat, water en afval. Sinds 2010 is de (absolute) uitstoot van broeikasgas teruggebracht met 16% en het watergebruik in de fabrieken met 27% gereduceerd. Op meer dan 80% van de productielocaties heeft P&G ook een ‘zero waste-to-landfill’-productie gerealiseerd.

 

Daarom maakt het bedrijf nu al nieuwe doelstellingen voor 2030 bekend. ‘Ambition 2030’ slaat op vier bredere pijlers: merken, toeleveringsketen, maatschappij en medewerkers. Mensen sensibiliseren speelt een belangrijke nieuwe rol in de gestelde doelen: zo wil P&G nu ook haar eigen medewerkers aanmoedigen en onderwijzen om duurzaamheid in hun dagelijkse werk te integreren, maar P&G wil ook consumenten aanmoedigen en inspireren om verantwoordelijk te consumeren. Dat zal het onder meer doen door transparant te zijn over de ingrediënten, duurzame innovaties te ontwikkelen en tegen 2030 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken voor alle merken van het concern.

 

“Wij zijn ervan overtuigd dat P&G een positieve en drijvende kracht kan zijn. Wij kiezen daarom bewust voor een aanpak waarbij wij consumenten in staat stellen om bewuster te consumeren”, vertelt CEO David Taylor.


Brussels Innovation Center speelt grote rol

P&G wil weliswaar ook de eigen voetafdruk verder verminderen: het zet daartoe in op circulaire oplossingen en belooft ten minste vijf miljard liter water van circulaire bronnen te gebruiken en in alle productielocaties hernieuwbare elektriciteit aan te kopen. De broeikasuitstoot van de fabrieken moet met 50% moeten verminderen tegen 2030.

 

Het Brussels Innovation Center van P&G is één van de drijvende krachten in het duurzaamheidsverhaal. “Dankzij de inspanningen die worden gedaan door het verpakkingsteam in de R&D-afdeling van het B.I.C., zal P&G tot 50% gerecycleerd plastic kunnen gebruiken bij de productie van meer dan 230 miljoen flessen van merken als Ariel, Dash of Lenor”, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

JBC zet in op herbruikbare draagtas

26/04/2018

Moderetailer JBC wil een voorloper zijn inzake duurzaamheid: recent introduceerde de keten een nieuw draagtassenbeleid dat verantwoorde keuzes beloont. Klanten reageren enthousiast.

Vijf jaar na ramp Rana Plaza: “Te weinig overheidsmaatregelen”

24/04/2018

Vijf jaar na de instorting van de kledingfabrieken Rana Plaza in Bangladesh neemt België weinig dwingende maatregelen om producenten tot duurzamere productie te verplichten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KULeuven.

“Echte prijs van vlees” is tot 50% hoger dan supermarktprijs

16/04/2018

De maatschappelijke kost van vlees is tot 50% hoger dan de prijs die consumenten er nu voor betalen, blijkt uit een studie. Of toch als je ook de schade aan het milieu, het klimaat, diergezondheid en de biodiversiteit mee in rekening zou nemen.

AB InBev brouwt voortaan duurzamer en deelt patent

12/04/2018

Biergigant AB InBev komt voor de dag met een nieuwe techniek die brouwen energievriendelijker maakt. Op termijn zal de innovatie, die ook gratis gedeeld wordt met kleinere brouwerijen, zorgen voor 5% minder CO2-uitstoot wereldwijd.

Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont

04/04/2018

Schoenen Torfs stopt vanaf de wintercollectie 2018 met het gebruik van bont in zijn collecties. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en Ann De Greef, directeur van GAIA, samen aan. Ook JBC en Bershka gingen al bontvrij.

Actiegroep wil plastic verpakking dumpen in Brusselse Delhaize

04/04/2018

De actiegroep Plastic Attack wil dit weekend een eerste ‘aanval’ uitvoeren op een vestiging van Delhaize in Brussel. Daarbij wordt alle plastic verpakking na aankoop onmiddellijk terug in de winkel gedumpt.