Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner | RetailDetail

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner
Foto: Bakker.com

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

 

"Bakker.com biedt unieke kansen"

Bakker.com is in februari failliet verklaard, maar maakt nu al een doorstart dankzij een groep van hoofdzakelijk Nederlandse ondernemers. “Bakker.com biedt unieke kansen”, zegt initiatiefnemer Martijn van Scherpenzeel van Globitas. “Het bedrijf is al 73 jaar actief om rechtstreeks van de kwekers aan de consument te leveren. De hele waardeketen wordt overgeslagen. Dat maakt het mogelijk een kwalitatief goed product tegen een faire prijs bij de klant thuis af te leveren.”


Bij de doorstart zijn een beperkt deel van de banen behouden. Vorig jaar werkten nog 200 mensen voor het bedrijf, dat in 17 landen tuinproducten zoals bloembollen, bloemzaden en planten levert. Daarvan werkten 130 werknemers in Nederland en minstens 50 maken de overstap naar het nieuwe bedrijf. Op termijn denken de overnemers het aantal arbeidsplaatsen weer te kunnen uitbreiden. Een aantal medewerkers wordt ook mede-eigenaar. 

 

E-commerceplatform voor kwekers, retailers en meer

Topman van Bakker.com wordt Erwin van Cooth. Hij wil het bedrijf samen met Scherpenzeel omvormen tot een platform, dat zich naast eigen e-commerce ook openstelt voor externe partijen en dus een marktplaats voor groenproducten wordt. Het wil zo ook de fulfilment voor kwekers, retailers en e-commercespelers gaan doen.


“Met het nieuwe Bakker.com gaan we nauw samenwerken met andere e-commercepartijen en retailers. Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten,” legt de nieuwe CEO uit. Leveranciers zullen daarbij ook nauwer betrokken worden in het businessproces, waarin volgens de overnemers data, efficiency en outsourcing een belangrijke rol krijgen.

 

De bedoeling is dat Bakker.com in de tweede helft van mei weer operationeel is. Op zijn hoogtepunt was Bakker.com de grootste ‘direct seller’ van groenproducten en met een omzet van meer dan 160 miljoen euro actief in 20 landen. Op 5 februari 2018 ging het bedrijf echter failliet, naar eigen zeggen omdat het te laat in e-commerce stapte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.