Certi start multichannelverkoop bloemen en planten

Certi start multichannelverkoop bloemen en planten

Certi start multichannelverkoop bloemen en planten

Het nieuwe bloemen- en plantenmerk Certi wil zijn concept uitrollen naar stadswinkels en shop-in-shops in tuincentra in Nederland en België. De eerste locatie ging onlangs van start bij Tuincentrum Kolbach in Rijswijk.

Ook stadswinkels

Certi ziet kansen voor twintig shop-in-shops in tuincentra en honderd stadswinkels in Nederland en voor zestig tot tachtig winkels in Belgie. In Duitsland heeft Certi momenteel zes winkels, achttien shop-in-shops in tuincentra en een webshop. De initiatiefnemers willen binnen drie jaar 5% van de bloemen- en plantensector bij Certi onderbrengen, schrijft het Financieele Dagblad. 


Certi is actief sinds maart 2012, maar werd als merk onlangs gelanceerd door Bloemenveiling FloraHolland en groothandel W. Timmermans & Zn. Beide bedrijven startten de reclamecampagne 'Eerlijk bloeit het langst' om het concept onder de aandacht te brengen. 

 

Online van kweker naar consument

Certi wil zich naast fysieke verkooppunten in bloemenwinkels en tuincentra ook met een online platform aan de consument verbinden. Kwekers omzeilen met het merk de veiling, groothandel en retailkanaal. Een kortere keten moet hen volgens de oprichters gelegenheid geven om een betere kwaliteit te bieden en een eerlijke prijs te vragen. "Kwekers verdienen door dit businessmodel altijd 10 tot 15% meer aan hun product. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel 34%", verwacht merkmanager John Zwaan.


Het merk selecteert naar eigen zeggen bloemen en planten bij geselecteerde kwekers in het topsegment. De producten worden vers bij de kweker afgehaald en staan binnen 24 uur op de winkelvloer of bij de consument thuis.

 

Beperkt assortiment vermindert keuzestress

Certi brengt een beperkt assortiment bloemen en planten met populaire producten. De consument ervaart hierdoor minder keuzestress en zal gemakkelijker de juiste bloemen of planten kopen, verwacht Jan van Ballegooijen. Een bloemenwinkel van 50 m² presenteerde voor de ombouw naar Certi-assortiment 150 verschillende soorten bloemen en planten. In de nieuwe uitstraling ging dit naar 15 potplanten en 25 artikelen bloemen met aanvullend een boekettenlijn.


"Wanneer consumenten na veertien dagen terug komen en vragen om een nieuwe bos rozen is de behoefte ingevuld en de vraag naar nieuw product aanwezig. Herhalingsaankopen door positieve ervaringen zorgen voor groei", aldus Van Ballegooijen. Wanneer consumenten positieve ervaringen met bloemen en planten hebben, kunnen tuincentra met shop-in-shops de cadeaumarkt terugwinnen, stelt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe categoriemanagement bij Gamma de shopper ontzorgt

31/05/2018

"Doe-het-zelf is een agressieve, sterk door promoties gedreven markt." Dat zeggen wij niet, maar wel Kristin Van Limbergen, manager categoriemanagement bij Gamma België. Biedt een doorgedreven categoriemanagement dan concurrentieel voordeel?

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.