Colora neemt Limburgse verfketen over

Colora neemt Limburgse keten over
colora de verfwinkel

Colora, de verfketen van Boss Paints, heeft zijn Limburgse concurrent Verf met Advies overgenomen. Toch verhoogt het aantal Colora-winkels maar met twee, de andere winkels sluiten de deuren.

 

Positie in Limburg versterken

"Na 30 jaar Verf met Advies is het tijd voor een nieuw verhaal. Een verhaal dat Verf met Advies samen met colora gaat schrijven", zegt eigenaar Olaf Boussé. Hij zegt in de West-Vlamingen "de ideale partner" te hebben gevonden om verder te groeien. Colora van zijn kant kan zo zijn positie in Limburg versterken.

 

De overname is niet per se goed nieuws voor klanten en werknemers van Verf met Advies, want vier van de vijf winkels gaan dicht. De vestigingen in Diest, Genk en Tienen gaan dicht omdat Colora in die gemeenten al een vestiging heeft. De winkel in Hasselt wordt een pop-upwinkel van Boss Paints: in de Limburgse hoofdstad moet een nieuw winkelconcept komen waar zowel de vakman als de particuliere klant welkom is. De winkel in Sint-Truiden wordt volledig omgebouwd tot een Colora-filiaal op de huidige locatie.

 

"Colora zal al haar ervaring, kennis en kapitaal inzetten voor het realiseren van een succesvolle toekomst voor alle klanten van Verf met Advies. Het ontzorgen van onze klanten is de kern van ons DNA", verklaart Korneel Verhaeghe, commercieel directeur van de verfketen. De West-Vlaamse retailer telt nu 59 winkels in België en 1 in Nederland (in het Noord-Brabantse Uden).