Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Na meer dan 8 jaar dienst heeft de bestuursvoorzitter van tuin- en dierencentraketen Horta, Danny Saerens, besloten om zijn mandaat stop te zetten. Hij wordt opgevolgd door Diederik Devlieghere.

"Na acht jaar moet elk volgende stap zetten"

Danny Saerens: “Toen wij in november 2004 begonnen samen te werken, was de vraag van de Horta-leden of het mogelijk was het bedrijf op de kaart te zetten. Horta was toen een aankoopvereniging met 22 leden. Na 8 jaar is het een volwaardig en bekend retailer in Vlaanderen met permanent stijgende omzetten per winkelpunt en met 35 winkels, waarvan één eigen winkel als labo fungeert. De gevoerde strategie heeft ons samen toegelaten dit te bereiken.”

 

De bestuursvoorzitter noemt het daarom een mooi moment om de fakkel door te geven: “Bij andere opdrachten en mandaten die ik heb uitgeoefend, heb ik geleerd dat het goed is voor jezelf en voor een organisatie om na ongeveer acht jaar het heft over te geven, zodat beide een volgende stap kunnen zetten.”

 

Horta-CEO Jan Van Rossem bevestigt dat de impact van Saerens op de keten onmiskenbaar is: “Zoals Danny zegt, zijn wij er in de voorbije jaren in geslaagd onze aankoopvereniging om te bouwen tot een volwaardig retailer in tuin en dier. Dankzij een duidelijke strategie, professionalisering van onze werking en enthousiaste winkeliers en medewerkers staat Horta vandaag op de kaart.”

Tags: