Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta | RetailDetail

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Na meer dan 8 jaar dienst heeft de bestuursvoorzitter van tuin- en dierencentraketen Horta, Danny Saerens, besloten om zijn mandaat stop te zetten. Hij wordt opgevolgd door Diederik Devlieghere.

"Na acht jaar moet elk volgende stap zetten"

Danny Saerens: “Toen wij in november 2004 begonnen samen te werken, was de vraag van de Horta-leden of het mogelijk was het bedrijf op de kaart te zetten. Horta was toen een aankoopvereniging met 22 leden. Na 8 jaar is het een volwaardig en bekend retailer in Vlaanderen met permanent stijgende omzetten per winkelpunt en met 35 winkels, waarvan één eigen winkel als labo fungeert. De gevoerde strategie heeft ons samen toegelaten dit te bereiken.”

 

De bestuursvoorzitter noemt het daarom een mooi moment om de fakkel door te geven: “Bij andere opdrachten en mandaten die ik heb uitgeoefend, heb ik geleerd dat het goed is voor jezelf en voor een organisatie om na ongeveer acht jaar het heft over te geven, zodat beide een volgende stap kunnen zetten.”

 

Horta-CEO Jan Van Rossem bevestigt dat de impact van Saerens op de keten onmiskenbaar is: “Zoals Danny zegt, zijn wij er in de voorbije jaren in geslaagd onze aankoopvereniging om te bouwen tot een volwaardig retailer in tuin en dier. Dankzij een duidelijke strategie, professionalisering van onze werking en enthousiaste winkeliers en medewerkers staat Horta vandaag op de kaart.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Back to top