Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Na meer dan 8 jaar dienst heeft de bestuursvoorzitter van tuin- en dierencentraketen Horta, Danny Saerens, besloten om zijn mandaat stop te zetten. Hij wordt opgevolgd door Diederik Devlieghere.

"Na acht jaar moet elk volgende stap zetten"

Danny Saerens: “Toen wij in november 2004 begonnen samen te werken, was de vraag van de Horta-leden of het mogelijk was het bedrijf op de kaart te zetten. Horta was toen een aankoopvereniging met 22 leden. Na 8 jaar is het een volwaardig en bekend retailer in Vlaanderen met permanent stijgende omzetten per winkelpunt en met 35 winkels, waarvan één eigen winkel als labo fungeert. De gevoerde strategie heeft ons samen toegelaten dit te bereiken.”

 

De bestuursvoorzitter noemt het daarom een mooi moment om de fakkel door te geven: “Bij andere opdrachten en mandaten die ik heb uitgeoefend, heb ik geleerd dat het goed is voor jezelf en voor een organisatie om na ongeveer acht jaar het heft over te geven, zodat beide een volgende stap kunnen zetten.”

 

Horta-CEO Jan Van Rossem bevestigt dat de impact van Saerens op de keten onmiskenbaar is: “Zoals Danny zegt, zijn wij er in de voorbije jaren in geslaagd onze aankoopvereniging om te bouwen tot een volwaardig retailer in tuin en dier. Dankzij een duidelijke strategie, professionalisering van onze werking en enthousiaste winkeliers en medewerkers staat Horta vandaag op de kaart.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

29/12/2017

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Back to top