Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta | RetailDetail

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Na meer dan 8 jaar dienst heeft de bestuursvoorzitter van tuin- en dierencentraketen Horta, Danny Saerens, besloten om zijn mandaat stop te zetten. Hij wordt opgevolgd door Diederik Devlieghere.

"Na acht jaar moet elk volgende stap zetten"

Danny Saerens: “Toen wij in november 2004 begonnen samen te werken, was de vraag van de Horta-leden of het mogelijk was het bedrijf op de kaart te zetten. Horta was toen een aankoopvereniging met 22 leden. Na 8 jaar is het een volwaardig en bekend retailer in Vlaanderen met permanent stijgende omzetten per winkelpunt en met 35 winkels, waarvan één eigen winkel als labo fungeert. De gevoerde strategie heeft ons samen toegelaten dit te bereiken.”

 

De bestuursvoorzitter noemt het daarom een mooi moment om de fakkel door te geven: “Bij andere opdrachten en mandaten die ik heb uitgeoefend, heb ik geleerd dat het goed is voor jezelf en voor een organisatie om na ongeveer acht jaar het heft over te geven, zodat beide een volgende stap kunnen zetten.”

 

Horta-CEO Jan Van Rossem bevestigt dat de impact van Saerens op de keten onmiskenbaar is: “Zoals Danny zegt, zijn wij er in de voorbije jaren in geslaagd onze aankoopvereniging om te bouwen tot een volwaardig retailer in tuin en dier. Dankzij een duidelijke strategie, professionalisering van onze werking en enthousiaste winkeliers en medewerkers staat Horta vandaag op de kaart.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Hoe categoriemanagement bij Gamma de shopper ontzorgt

31/05/2018

"Doe-het-zelf is een agressieve, sterk door promoties gedreven markt." Dat zeggen wij niet, maar wel Kristin Van Limbergen, manager categoriemanagement bij Gamma België. Biedt een doorgedreven categoriemanagement dan concurrentieel voordeel?

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.