Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Danny Saerens stopt als voorzitter van tuincentra Horta

Na meer dan 8 jaar dienst heeft de bestuursvoorzitter van tuin- en dierencentraketen Horta, Danny Saerens, besloten om zijn mandaat stop te zetten. Hij wordt opgevolgd door Diederik Devlieghere.

"Na acht jaar moet elk volgende stap zetten"

Danny Saerens: “Toen wij in november 2004 begonnen samen te werken, was de vraag van de Horta-leden of het mogelijk was het bedrijf op de kaart te zetten. Horta was toen een aankoopvereniging met 22 leden. Na 8 jaar is het een volwaardig en bekend retailer in Vlaanderen met permanent stijgende omzetten per winkelpunt en met 35 winkels, waarvan één eigen winkel als labo fungeert. De gevoerde strategie heeft ons samen toegelaten dit te bereiken.”

 

De bestuursvoorzitter noemt het daarom een mooi moment om de fakkel door te geven: “Bij andere opdrachten en mandaten die ik heb uitgeoefend, heb ik geleerd dat het goed is voor jezelf en voor een organisatie om na ongeveer acht jaar het heft over te geven, zodat beide een volgende stap kunnen zetten.”

 

Horta-CEO Jan Van Rossem bevestigt dat de impact van Saerens op de keten onmiskenbaar is: “Zoals Danny zegt, zijn wij er in de voorbije jaren in geslaagd onze aankoopvereniging om te bouwen tot een volwaardig retailer in tuin en dier. Dankzij een duidelijke strategie, professionalisering van onze werking en enthousiaste winkeliers en medewerkers staat Horta vandaag op de kaart.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Eerste Sigma Shop van het land geopend

29/09/2017

Interieurbedrijf Kleur op Maat uit Olen heeft een eerste Sigma Shop geopend in Zoerle-Parwijs. Daarmee zet de verffabrikant in België voor het eerst sterk in op de verkoop aan particulieren en niet enkel aan professionelen.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Back to top