Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg | RetailDetail

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg
Foto: Floralux

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

 

12 miljoen euro en 40 jobs

De tweede Floralux is een greenfield-ontwikkeling, al wordt de nieuwbouwsite ingeplant op dezelfde plaats als het voormalige tuincenter ’t Serreke, een oude bekende in de streek. De vestiging wordt 15.000 m² groot en zal een aanbod van liefst 60.000 verschillende referenties voeren.

 

Met de opening gaat een investering van 12 miljoen euro gemoeid. Floralux Limburg zal werk bieden aan veertig mensen en wordt uitgebaat door Marleen Theys, de voormalige eigenares van ’t Serreke die nu ook benoemd is tot operationeel manager van Floralux Limburg.

 

"Economische stimulans voor de regio"

Floralux-CEO Kris Carrein noemt de ligging van de vestiging in Ham erg strategisch op het kruispunt van de drie provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. “De uitzonderlijke investering zal niet alleen een absolute economische stimulans zijn voor de regio, maar tevens een aanzienlijke tewerkstelling creëren”, zegt de topman aan Made in West-Vlaanderen.

 

Floralux in Dadizele is een begrip in West-Vlaanderen en omstreken: het zet in op een zeer ruim productaanbod, op beleving en een familievriendelijk kader. Wat in 1957 als een bloemenzaak begon, is zo uitgegroeid tot een onderneming met 135 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

CRU strijkt neer op Antwerpse Groenplaats

12/06/2018

Colruyt gaat volgend jaar een CRU-markt openen in Antwerpen: de luxeketen van de Halse groep krijgt een stekje op de Groenplaats. De uitbreiding gaat ten koste van Wijnegem, en van een Spar.