Formido Dronten wordt Praxis | RetailDetail

Formido Dronten wordt Praxis

Formido Dronten wordt Praxis

Het filiaal van Formido in Dronten wordt omgebouwd naar het concept van Praxis. Eigenaar Maxeda wil zo testen wat de gevolgen zijn van dergelijke verandering: voorlopig gaat het dan ook om een losstaand project.

Proefproject

Directeur Jan van den Ham en inkooopmanager Edwin Veenendaal laten in een bericht aan de leveranciers weten dat de ombouw bedoeld is om na te gaan wat het beste toekomstperspectief is voor Formido, schrijft MixOnline. Aan de leveranciers wordt dan ook duidelijk gemaakt dat het momenteel nog niet de bedoeling is om de formule Formido volledig uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

 

In Nederland zijn er momenteel meer dan tachtig vestigingen van Formido, waarvan 65 worden uitgebaat door franchiseondernemers. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 1.850 m² en zijn zo een stuk kleiner dan die van Praxis, die een oppervlakte hebben van gemiddeld 3.500 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mooie groei, dunne marges voor Aveve

30/07/2018

Achter tuinketen Aveve schuilt een grote groep die in zowat alle facetten van de landbouwsector actief is. De omzet groeit, net als de winst, maar de marges blijven wel flinterdun.

Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Hubo opent in Wevelgem

24/07/2018

De eerder dit jaar overgenomen bouwmarkt Texas in Wevelgem is zopas heropend als een volwaardige Hubo. De doe-het-zelfketen heeft nu 145 vestigingen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.