Franse ramenexpert Tryba opent eerste Belgische winkels

Foto Tryba

In Schilde en in Hasselt heeft de Franse prijsvechter Tryba zopas zijn eerste Belgische vestigingen geopend. Op termijn wil het bedrijf een dertigtal winkels in ons land, aan een ritme van vijf openingen per jaar.

 

Marktleider

Tryba is de Franse marktleider in ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten in pvc en aluminium. De onderneming heeft ook al winkels in Italië, Duitsland en Zwitserland. Met een showroom van 200 m² op de Genkersteenweg in Hasselt en één van 150 m² op de Turnhoutsebaan in Schilde zette het merk afgelopen weekend ook voet aan de grond op de Belgische markt. De ambitie is om een vijftal winkels per jaar te openen.

 

De afgelopen jaren plaatste Tryba naar eigen zeggen al duizenden ramen, deuren en rolluiken in Vlaanderen en Wallonië. De uitbouw van een eigen netwerk van winkels in België is dan ook een logische stap in het groeiverhaal van de groep. In Frankrijk is het bedrijf met meer dan 300 verkooppunten al jaren marktleider in zijn sector. De productiesite van de groep bevindt zich in de Elzas. De komst van de Franse speler betekent in elk geval bijkomende concurrentie voor lokale merken als Belisol, Profel, Winsol en Reynaers.