Hornbach Amsterdam-Sloterdijk opent op 17 februari | RetailDetail

Hornbach Amsterdam-Sloterdijk opent op 17 februari

Hornbach Amsterdam-Sloterdijk opent op 17 februari

Hornbach opent op 17 februari haar twaalfde Nederlandse vestiging aan de A5 in Amsterdam-Sloterdijk. De bouwmarktformule begint hier een van haar grootste winkels.

Met twee verdiepingen

De vestiging aan de Berchvliet is over deze doorgaande weg heen gebouwd en wordt de eerste locatie in Nederland met twee verdiepingen. De nieuwste Hornbach, die bestaat uit een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in, is bijna 20.000 m² groot en biedt ruim 120.000 artikelen aan. Er gaan 150 mensen werken.

 

Aan de opening gaat een uitgebreide introductiecampagne vooraf: zo waren er in de afgelopen dagen aan de Zuidas en de Arena Boulevard enorme houten hamers met de aankondiging "Er komt iets groots naar Amsterdam" geplaatst. Ook verschenen er lichtprojecties met dezelfde tekst op het Barlaeus Gymnasium en het Rochdale-gebouw.

 

Meer vestigingen volgen

Hornbach wil in april in Den Haag een winkel van 15.000 m² openen aan de A13. De bouwmarktformule zoekt ook naar versterking in het oosten van het land: in het voorjaar start de bouw van een vestiging van 15.000 m² met  tuincentrum en drive-in in Zwolle. De Duitse doe-het-zelf formule heeft in haar oriëntatie op locaties tevens Almelo en Enschede in beeld.

 

De internationale keten van projectbouwmarkten is een familiebedrijf dat ruim 139 jaar bestaat en meer dan 17.000 medewerkers heeft. In Nederland bestaat Hornbach nu twintig jaar met momenteel elf vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mooie groei, dunne marges voor Aveve

30/07/2018

Achter tuinketen Aveve schuilt een grote groep die in zowat alle facetten van de landbouwsector actief is. De omzet groeit, net als de winst, maar de marges blijven wel flinterdun.

Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Hubo opent in Wevelgem

24/07/2018

De eerder dit jaar overgenomen bouwmarkt Texas in Wevelgem is zopas heropend als een volwaardige Hubo. De doe-het-zelfketen heeft nu 145 vestigingen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.