Hornbach versnelt bezorgen van pakketjes | RetailDetail

Hornbach versnelt bezorgen van pakketjes

 Hornbach versnelt bezorgen van pakketjes

Doe-het-zelfketen Hornbach gaat het mogelijk maken om online bestelde pakketjes sneller af te halen of te bezorgen: al vier uur na het bestellen zijn materialen voor klussen nu in de winkel beschikbaar of kunnen ze naar huis worden gestuurd.

Doelgroep uitbreiden

Hornbach mikt met de ruimere online bestelopties en sneller bezorgen op mensen als klussers, aannemers en zzp-ers met weinig tijd.

 

De keten bestaat in Nederland negentien jaar en telt momenteel elf vestigingen, maar heeft plannen om sterk te groeien in ons land. In het eerste kwartaal van volgend jaar opent een vestiging in Amsterdam Sloterdijk met een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in. Halverwege volgend jaar is Den Haag aan de beurt, met een locatie van 15.000 m² aan de A13. Ook in Zwolle, Enschede en Almelo openen locaties. 

 

In Europa heeft Hornbach zo’n honderdvijftig filialen, waarvan ongeveer honderd in Duitsland. Het familiebedrijf bestaat ruim 139 jaar en werkt met meer dan 17.000 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.