Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over | RetailDetail

Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Doe-het-zelfketen Hubo breidt verder uit in de tuinsector: na de overnames van Walter Van Gastel in 2012 en Florina in 2013 neemt de groep per 1 januari 2016 ook de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens (Olen, Aarschot en Zwijndrecht) over.

Groei tot volwaardige keten van tuincentra

Hubo maakt de overname bekend in een persbericht. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties van de tuincentra van de Hubo-groep, met name Walter Van Gastel en Intratuin, gescheiden blijven. In een tweede fase is het de bedoeling om "een aantal synergieën optimaal te realiseren.". Voorlopig verandert er dan ook niks voor het personeel van de drie Intratuin-vestigingen en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.

 

De overname bevestigt de strategie van de Hubo-groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel al een eerste stap in die sector en via de overname van drie Intratuin-vestigingen versnelt Hubo nu de uitbouw van een, naar eigen zeggen, "volwaardige keten van tuincentra in België".

 

Tuincentrum Vic Mertens werd in 1979 opgericht in Olen. In 1999 sloot het zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Dankzij de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht nemen de drie Intratuin-vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m². In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.

 

Hubo's huidige tuinketen Walter Van Gastel telt momenteel 8 tuincentra en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Hoe categoriemanagement bij Gamma de shopper ontzorgt

31/05/2018

"Doe-het-zelf is een agressieve, sterk door promoties gedreven markt." Dat zeggen wij niet, maar wel Kristin Van Limbergen, manager categoriemanagement bij Gamma België. Biedt een doorgedreven categoriemanagement dan concurrentieel voordeel?

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.