Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Doe-het-zelfketen Hubo breidt verder uit in de tuinsector: na de overnames van Walter Van Gastel in 2012 en Florina in 2013 neemt de groep per 1 januari 2016 ook de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens (Olen, Aarschot en Zwijndrecht) over.

Groei tot volwaardige keten van tuincentra

Hubo maakt de overname bekend in een persbericht. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties van de tuincentra van de Hubo-groep, met name Walter Van Gastel en Intratuin, gescheiden blijven. In een tweede fase is het de bedoeling om "een aantal synergieën optimaal te realiseren.". Voorlopig verandert er dan ook niks voor het personeel van de drie Intratuin-vestigingen en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.

 

De overname bevestigt de strategie van de Hubo-groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel al een eerste stap in die sector en via de overname van drie Intratuin-vestigingen versnelt Hubo nu de uitbouw van een, naar eigen zeggen, "volwaardige keten van tuincentra in België".

 

Tuincentrum Vic Mertens werd in 1979 opgericht in Olen. In 1999 sloot het zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Dankzij de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht nemen de drie Intratuin-vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m². In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.

 

Hubo's huidige tuinketen Walter Van Gastel telt momenteel 8 tuincentra en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top