Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over | RetailDetail

Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Hubo neemt drie Intratuin-vestigingen over

Doe-het-zelfketen Hubo breidt verder uit in de tuinsector: na de overnames van Walter Van Gastel in 2012 en Florina in 2013 neemt de groep per 1 januari 2016 ook de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens (Olen, Aarschot en Zwijndrecht) over.

Groei tot volwaardige keten van tuincentra

Hubo maakt de overname bekend in een persbericht. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties van de tuincentra van de Hubo-groep, met name Walter Van Gastel en Intratuin, gescheiden blijven. In een tweede fase is het de bedoeling om "een aantal synergieën optimaal te realiseren.". Voorlopig verandert er dan ook niks voor het personeel van de drie Intratuin-vestigingen en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.

 

De overname bevestigt de strategie van de Hubo-groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel al een eerste stap in die sector en via de overname van drie Intratuin-vestigingen versnelt Hubo nu de uitbouw van een, naar eigen zeggen, "volwaardige keten van tuincentra in België".

 

Tuincentrum Vic Mertens werd in 1979 opgericht in Olen. In 1999 sloot het zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Dankzij de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht nemen de drie Intratuin-vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m². In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.

 

Hubo's huidige tuinketen Walter Van Gastel telt momenteel 8 tuincentra en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m².

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Back to top