Sebastiaan de Jong wordt Chief Commercial Officer van Intergamma

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO
Foto: T.W. van Urk / Shutterstock.com

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

 

Strepen verdiend bij Albert Heijn

Intergamma koos voor De Jong als aanvulling van de eigen directie om te anticiperen op belangrijke veranderingen in de toekomst. Zo zal het bedrijf de positionering verstevigen van winkelconcepten Gamma en Karwei. Daarnaast wil de bouwmarktgroep ook het online gedeelte van Intergamma onder handen nemen. De afdelingen categoriemanagement, marketing & communicatie, inkoop en e-commerce vallen daarom eveneens onder de bevoegdheid van De Jong.

 

De Jong maakte de afgelopen twee decennia faam binnen Ahold Delhaize: als commercieel directeur leidde hij er de herpositionering in Tsjechië van de Albert-supermarkten na overname door Interspar. Verder was hij drijvende kracht achter het onstaan van inkoopsynergieën tussen de bestlopende A-merken in de Benelux na de fusie tussen Ahold en Delhaize. Momenteel bekleedt hij nog de functie van 'vicepresident store operations' Zuidwest bij supermarktketen Albert Heijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Wissel aan de top bij Domino’s Pizza

05/07/2018

Na ruim 12,5 jaar, waarvan zeven als CEO van de Nederlandse en Belgische tak van Domino’s Pizza, wordt André ten Wolde COO van de Europese organisatie. Zijn rol wordt overgenomen door voormalig franchisenemer Misja Vroom, tot nog toe verantwoordelijk voor de Belgische expansie.

Régis Degelcke nieuwe voorzitter EuroCommerce

22/06/2018

Régis Degelcke is de nieuwe voorzitter van EuroCommerce. De voorzitter van Auchan start zijn driejarig mandaat in juli.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.