Kingfisher wil Mr.Bricolage overnemen

Kingfisher wil Mr.Bricolage overnemen

Het Britse Kingfisher wil de Franse doe-het-zelfgroep Mr.Bricolage inlijven. De eigenaar van Conforama en Brico Dépôt voert daartoe 'exclusieve onderhandelingen' met de franchisehouders van Mr.Bricolage en de familiale aandeelhouder.

"Betere voorwaarden voor franchisehouders"

De franchisehouders, verenigd in de ANPF, hebben samen 41,9% van het kapitaal in handen, de familie Tabur nog eens 26,2%. Kingfisher is bereid 15 euro per aandeel te betalen, wat de hele groep op zo'n 275 miljoen euro waardeert, en wil daarna alle andere uitstaande aandelen tegen dezelfde prijs kopen.

 

"In het kader van deze transactie zal het bestaande netwerk van franchisehouders en geaffilieerden van Mr. Bricolage behouden blijven en de leden zullen betere commerciële voorwaarden aangeboden krijgen", belooft Kingfisher, dat hoopt de deal rond te krijgen tegen februari 2015, inclusief groen licht van de concurrentiewaakhond.

 

Bijna 900 winkels erbij

De hele operatie voegt meteen "een derde, solide en complementaire keten" toe aan de Franse portefeuille van Kingfisher, zegt topman Ian Cheshire, die het heeft over een "aantrekkelijke groei-opportuniteit" - ook al zag Mr.Bricolage zijn nettowinst vorig jaar met 39,8% dalen tot 6,8 miljoen euro.

 

Mr.Bricolage is met een marktaandeel van 12% het nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt, na Adeo (Leroy Merlin, Bricoman) en Kingfisher zelf. De keten telde eind december 809 vestigingen in Frankrijk en daarbuiten nog eens 69 winkels in 10 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste Sigma Shop van het land geopend

29/09/2017

Interieurbedrijf Kleur op Maat uit Olen heeft een eerste Sigma Shop geopend in Zoerle-Parwijs. Daarmee zet de verffabrikant in België voor het eerst sterk in op de verkoop aan particulieren en niet enkel aan professionelen.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Nieuwe formuledirecteur bij Gamma België

14/09/2017

Na het vertrek van Rudi Petit-Jean heeft Gamma België beslist om een formuledirecteur ad interim aan te stellen. Die eer valt te beurt aan Werner Van Gansbeke, die al zeven jaar bij de retailer aan de slag is.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Rudi Petit-Jean vertrekt bij Gamma

21/08/2017

Rudi Petit-Jean, de formuledirecteur van Gamma België, zal per 1 oktober 2017 Intergamma verlaten. Hij heeft besloten om zijn loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten.

Back to top