Kingfisher wil Mr.Bricolage overnemen | RetailDetail

Kingfisher wil Mr.Bricolage overnemen

Kingfisher wil Mr.Bricolage overnemen

Het Britse Kingfisher wil de Franse doe-het-zelfgroep Mr.Bricolage inlijven. De eigenaar van Conforama en Brico Dépôt voert daartoe 'exclusieve onderhandelingen' met de franchisehouders van Mr.Bricolage en de familiale aandeelhouder.

"Betere voorwaarden voor franchisehouders"

De franchisehouders, verenigd in de ANPF, hebben samen 41,9% van het kapitaal in handen, de familie Tabur nog eens 26,2%. Kingfisher is bereid 15 euro per aandeel te betalen, wat de hele groep op zo'n 275 miljoen euro waardeert, en wil daarna alle andere uitstaande aandelen tegen dezelfde prijs kopen.

 

"In het kader van deze transactie zal het bestaande netwerk van franchisehouders en geaffilieerden van Mr. Bricolage behouden blijven en de leden zullen betere commerciële voorwaarden aangeboden krijgen", belooft Kingfisher, dat hoopt de deal rond te krijgen tegen februari 2015, inclusief groen licht van de concurrentiewaakhond.

 

Bijna 900 winkels erbij

De hele operatie voegt meteen "een derde, solide en complementaire keten" toe aan de Franse portefeuille van Kingfisher, zegt topman Ian Cheshire, die het heeft over een "aantrekkelijke groei-opportuniteit" - ook al zag Mr.Bricolage zijn nettowinst vorig jaar met 39,8% dalen tot 6,8 miljoen euro.

 

Mr.Bricolage is met een marktaandeel van 12% het nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt, na Adeo (Leroy Merlin, Bricoman) en Kingfisher zelf. De keten telde eind december 809 vestigingen in Frankrijk en daarbuiten nog eens 69 winkels in 10 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Back to top