Mr. Bricolage trekt naar Colombia

Mr. Bricolage trekt naar Colombia

De Franse groep Mr. Bricolage gaat in samenwerking met Ceramica Italia winkels openen in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Mr. Bricolage zal wel geen financieel engagement aangaan in verband met de nieuwe winkels.

Deal met Ceramica Italia

Mr. Bricolage tekende een franchisecontract met Ceramica Italia, omdat die groep al meer dan vijfentwintig jaar ervaring heeft in Colombia. Mr. Bricolage zal vooral knowhow delen op vlak van concept, services en technische assistentie. 

 

Momenteel is de markt in Colombia op vlak van home improvement in handen van drie grote spelers, waaronder twee Chileense bedrijven. Mr. Bricolage en Ceramica Italia hopen nu die heerschappij te doorbreken.

 

Omzetstijging in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2013 zag de Franse groep haar omzet stijgen met vier procent tot 145,5 miljoen euro. Over de gehele negen maanden van dit jaar is er wel sprake van een daling met 1,3 procent naar 422,4 miljoen euro.

 

In België steeg de omzet met tien procent, terwijl in de Oost-Europese landen teleurstellende resultaten werden geboekt, met een daling van 5,4 procent tot gevolg. De like-for-like omzet van Mr. Bricolage voor de internationale activiteiten van de groep daalde in het derde kwartaal met 2,2 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

29/12/2017

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Back to top