Mr. Bricolage trekt naar Colombia | RetailDetail

Mr. Bricolage trekt naar Colombia

Mr. Bricolage trekt naar Colombia

De Franse groep Mr. Bricolage gaat in samenwerking met Ceramica Italia winkels openen in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Mr. Bricolage zal wel geen financieel engagement aangaan in verband met de nieuwe winkels.

Deal met Ceramica Italia

Mr. Bricolage tekende een franchisecontract met Ceramica Italia, omdat die groep al meer dan vijfentwintig jaar ervaring heeft in Colombia. Mr. Bricolage zal vooral knowhow delen op vlak van concept, services en technische assistentie. 

 

Momenteel is de markt in Colombia op vlak van home improvement in handen van drie grote spelers, waaronder twee Chileense bedrijven. Mr. Bricolage en Ceramica Italia hopen nu die heerschappij te doorbreken.

 

Omzetstijging in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2013 zag de Franse groep haar omzet stijgen met vier procent tot 145,5 miljoen euro. Over de gehele negen maanden van dit jaar is er wel sprake van een daling met 1,3 procent naar 422,4 miljoen euro.

 

In België steeg de omzet met tien procent, terwijl in de Oost-Europese landen teleurstellende resultaten werden geboekt, met een daling van 5,4 procent tot gevolg. De like-for-like omzet van Mr. Bricolage voor de internationale activiteiten van de groep daalde in het derde kwartaal met 2,2 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Back to top