Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

AVEVE heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum in Wilsele. Van daaruit gaat de groep voortaan haar 250 tuincentra bevoorraden.

40.000 m² state-of-the-art

AVEVE's nieuwe distributiecentrum aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele (bij Leuven) beschikt over een nuttige opslagruimte van 40.000 m² en maakt gebruik van de nieuwste logistieke technieken zoals scanning en voice-picking. De wijze van stapeling in de vrachtwagens wordt meteen ook afgestemd op de organisatie in de winkels, zodat er daar minder tijd verloren gaat aan logistieke taken en er meer tijd vrijkomt voor de dienstverlening aan de klant.

 

Het hypermoderne distributiecentrum in Wilsele kan klimaatneutraal functioneren door gebruik te maken van aardwarmte voor de vloerverwarming, warmterecuperatie via een ventilatiesysteem en led-verlichting. Om zelf de nodige elektriciteit op te wekken voor de warmtepompen, warmtewisselaars en verlichting komen er nog dit jaar zonnepanelen op het dak.

 

Vijfde van groepsomzet

Groep AVEVE maakt deel uit van de Boerenbond-holding en boekte in 2012 een totale omzet van 1,3 miljard euro. AVEVE is de belangrijkste toeleveraar aan de land- en tuinbouw in België, maar is bij het grote publiek vooral bekend als marktleider in de detailverkoop van tuinbouwproducten.

 

De retailactiviteiten via de 250 winkels – waarvan AVEVE er 50 in eigen beheer uitbaat en 200 door zelfstandige franchisenemers – zijn goed voor 20% van de totale groepsomzet.

Tags: