Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele | RetailDetail

Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

AVEVE heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum in Wilsele. Van daaruit gaat de groep voortaan haar 250 tuincentra bevoorraden.

40.000 m² state-of-the-art

AVEVE's nieuwe distributiecentrum aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele (bij Leuven) beschikt over een nuttige opslagruimte van 40.000 m² en maakt gebruik van de nieuwste logistieke technieken zoals scanning en voice-picking. De wijze van stapeling in de vrachtwagens wordt meteen ook afgestemd op de organisatie in de winkels, zodat er daar minder tijd verloren gaat aan logistieke taken en er meer tijd vrijkomt voor de dienstverlening aan de klant.

 

Het hypermoderne distributiecentrum in Wilsele kan klimaatneutraal functioneren door gebruik te maken van aardwarmte voor de vloerverwarming, warmterecuperatie via een ventilatiesysteem en led-verlichting. Om zelf de nodige elektriciteit op te wekken voor de warmtepompen, warmtewisselaars en verlichting komen er nog dit jaar zonnepanelen op het dak.

 

Vijfde van groepsomzet

Groep AVEVE maakt deel uit van de Boerenbond-holding en boekte in 2012 een totale omzet van 1,3 miljard euro. AVEVE is de belangrijkste toeleveraar aan de land- en tuinbouw in België, maar is bij het grote publiek vooral bekend als marktleider in de detailverkoop van tuinbouwproducten.

 

De retailactiviteiten via de 250 winkels – waarvan AVEVE er 50 in eigen beheer uitbaat en 200 door zelfstandige franchisenemers – zijn goed voor 20% van de totale groepsomzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Back to top