Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

Nieuw logistiek centrum voor AVEVE in Wilsele

AVEVE heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum in Wilsele. Van daaruit gaat de groep voortaan haar 250 tuincentra bevoorraden.

40.000 m² state-of-the-art

AVEVE's nieuwe distributiecentrum aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele (bij Leuven) beschikt over een nuttige opslagruimte van 40.000 m² en maakt gebruik van de nieuwste logistieke technieken zoals scanning en voice-picking. De wijze van stapeling in de vrachtwagens wordt meteen ook afgestemd op de organisatie in de winkels, zodat er daar minder tijd verloren gaat aan logistieke taken en er meer tijd vrijkomt voor de dienstverlening aan de klant.

 

Het hypermoderne distributiecentrum in Wilsele kan klimaatneutraal functioneren door gebruik te maken van aardwarmte voor de vloerverwarming, warmterecuperatie via een ventilatiesysteem en led-verlichting. Om zelf de nodige elektriciteit op te wekken voor de warmtepompen, warmtewisselaars en verlichting komen er nog dit jaar zonnepanelen op het dak.

 

Vijfde van groepsomzet

Groep AVEVE maakt deel uit van de Boerenbond-holding en boekte in 2012 een totale omzet van 1,3 miljard euro. AVEVE is de belangrijkste toeleveraar aan de land- en tuinbouw in België, maar is bij het grote publiek vooral bekend als marktleider in de detailverkoop van tuinbouwproducten.

 

De retailactiviteiten via de 250 winkels – waarvan AVEVE er 50 in eigen beheer uitbaat en 200 door zelfstandige franchisenemers – zijn goed voor 20% van de totale groepsomzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top