Nieuwe CFO en COO voor Intergamma

Gevel en parking Gamma bouwmarkt Lelystad
Foto: Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

Intergamma, de groep achter doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, benoemt Marcello Iacono als CFO en Frans Hartong als COO. De directie is daarmee weer compleet, met CEO Harm-Jan Stoter als enige oudgediende.

 

Directie helemaal vernieuwd, op CEO na

Per 1 september wordt Iacono financieel directeur van Intergamma, een rol die hij ook al had bij Q-Park en supermarktketen Plus. Hij zal bij de bouwmarktgroep verantwoordelijk worden voor het financiële en logistieke beleid. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna behaalde zijn postdoctoraal accountancy. Iacono begon zijn loopbaan bij KPMG.

 

Hartong start dan weer op 1 oktober als operationeel directeur bij de franchiseorganisatie voor bouwmarkten in Nederland en België. Op dit moment is Hartong algemeen directeur van Van Neerbos Groep en bouwmaat bij CRH. De Van Neerbos Groep, de voormalige grootste franchisenemer van Intergamma, is onlangs door Intergamma overgenomen. Hij zal verantwoordelijk worden voor de winkeloperatie van de eigen winkels en van franchisenemers en het voor vastgoed van Intergamma. Voor zijn betrekking bij CRH bekleedde Hartong managementfuncties binnen de Metro Groep, waaronder als operationeel directeur.

 

Eerder werd ook bekend dat Sebastiaan de Jong aantreedt als commercieel directeur. Met de benoeming van Iacono en Hartong is de directie van Intergamma weer compleet. Alleen CEO Harm-Jan Stoter was al langer actief bij Intergamma en blijft op post.