Online omzet tuincentra klimt naar 9,5 procent | RetailDetail

Online omzet tuincentra klimt naar 9,5 procent

Online omzet tuincentra klimt naar 9,5 procent

Het aandeel online in de omzet van tuincentra klom in de afgelopen vijf jaar naar bijna 10 procent. Dit is een tiende van de in totaal ongeveer 1,1 miljard euro die tuincentra realiseren, concludeert Marketingrapport Tuincentra 2016 van Marktdata.

 

Driekwart gaat via eigen site

De digitalisering van de tuinsector gaat goed vooruit. In 2011 had 95 procent van de tuincentra in Nederland een website, momenteel hebben al alle tuincentra een site. Vijf jaar geleden verkocht 34 procent van de tuincentra producten online via een eigen site of de site van de franchisegever of het hoofdkantoor. Dit aandeel is nu gestegen tot 75 procent.

 

Ook het gemiddeld omzetaandeel van online verkopen toont een sterke stijging. Het omzetaandeel van online verkopen in tuincentra nam toe van 1,4 procent in 2011 tot momenteel 9,5 procent. Zo’n 17 procent van de tuincentra, die online producten verkopen, behaalt meer omzet via online dan via de fysieke winkel. Toch zijn de tuincentra die minder minder dan 5 procent van de omzet online realiseren nog ruim in de meerderheid, met een aandeel van 66 procent.

 

Noord-Holland verkoopt meest

In de provincie Noord-Holland ligt de jaaromzet met circa 200 miljoen euro het hoogst in de tuincentrabranche. De jaaromzet in Drenthe is beperkt; hier gaat het om 23 miljoen euro. De provincies met de meeste tuincentra zijn Gelderland en Zuid-Holland.

 

De provincie Gelderland heeft met 96 tuincentra het grootste aantal economisch actieve vestigingen. Flevoland heeft met 9 tuincentra dan weer het kleinste aantal ondernemingen.Zie voor meer informatie het Marketingrapport Tuincentra 2016 op de site van Marktdata.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

02/02/2018

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

Back to top