Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond | RetailDetail

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond
Foto: Shutterstock

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

170 extra winkels leveren podiumpositie op

Les Mousquetaires, de retailholding achter ketens zoals Intermarché en Bricomarché, heeft de overname van Bricorama afgerond na het akkoord van de concurrentiewaakhond. Wat de overnameprijs is, werd niet bekendgemaakt.

 

Via dochteronderneming ITM Equipement de la Maison, waaronder het eerder al de formules Bricomarché en Brico Cash verzamelde, neemt Les Mousquetaires de Franse en Spaanse activiteiten van Bricorama over. Voortaan behoren daarmee de 170 winkels van Bricorama tot Les Mousquetaires, dat zelf met Bricomarché en Brico Cash al goed was voor 506 bouwmarkten in Frankrijk. Ook het inkoopbureau van de groep in Azië valt onder de overname. 

 

Ook geografisch heeft Les Mousquetaires nu, naar eigen zeggen, een groter bereik en een duurzamere positie in de doe-het-zelfsector. De franchisegroepering telde voor de overname zes verschillende ketens en 3.500 winkelpunten, goed voor een omzet van meer dan 40 miljard euro. Zo’n twee miljard euro daarvan kwam uit de doe-het-zelf. De groep moet nu alleen nog marktleider Adeo (bekend van formule Leroy Merlin en eigendom van Auchan-familie Mulliez) en Kingfisher voor te laten op de Franse doe-het-zelfmarkt. De multinationale Kingfisher-groep is in Frankrijk actief onder de vlaggen Castorama en Brico Dépôt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Carrefour brengt "transparante kip" uit de blockchain

06/03/2018

Consumenten kunnen voortaan alles te weten komen over de kip op hun bord, want alles over de herkomst van de huismerkkip van Carrefour valt vanaf nu te lezen op het etiket. Dankzij de blockchain-technologie. 

Givenchy gaat internationaal met webshop

06/03/2018

Modehuis Givenchy gaat zijn webshop voor het eerst buiten Frankrijk aanbieden. Kooplustigen uit Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf nu de hele collectie én unieke items online kopen.

Back to top