Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond | RetailDetail

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond
Foto: Shutterstock

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

170 extra winkels leveren podiumpositie op

Les Mousquetaires, de retailholding achter ketens zoals Intermarché en Bricomarché, heeft de overname van Bricorama afgerond na het akkoord van de concurrentiewaakhond. Wat de overnameprijs is, werd niet bekendgemaakt.

 

Via dochteronderneming ITM Equipement de la Maison, waaronder het eerder al de formules Bricomarché en Brico Cash verzamelde, neemt Les Mousquetaires de Franse en Spaanse activiteiten van Bricorama over. Voortaan behoren daarmee de 170 winkels van Bricorama tot Les Mousquetaires, dat zelf met Bricomarché en Brico Cash al goed was voor 506 bouwmarkten in Frankrijk. Ook het inkoopbureau van de groep in Azië valt onder de overname. 

 

Ook geografisch heeft Les Mousquetaires nu, naar eigen zeggen, een groter bereik en een duurzamere positie in de doe-het-zelfsector. De franchisegroepering telde voor de overname zes verschillende ketens en 3.500 winkelpunten, goed voor een omzet van meer dan 40 miljard euro. Zo’n twee miljard euro daarvan kwam uit de doe-het-zelf. De groep moet nu alleen nog marktleider Adeo (bekend van formule Leroy Merlin en eigendom van Auchan-familie Mulliez) en Kingfisher voor te laten op de Franse doe-het-zelfmarkt. De multinationale Kingfisher-groep is in Frankrijk actief onder de vlaggen Castorama en Brico Dépôt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.