Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg | RetailDetail

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

De keten van tuincentra Walter Van Gastel, zelf sinds kort eigendom van Hubo, neemt zijn branchegenoot Florina uit As over. Het wordt meteen het tiende verkooppunt voor de groep, die nu acht tuincentra en twee bloemenwinkels telt. Voor Van Gastel is het de eerste vestiging in Limburg.

Florina: bekend van awards

Tuincentrum Florina in As is een vooraanstaand tuincentrum in Limburg, dat naast een uitgebreid Limburgs cliënteel wekelijks kan rekenen op heel wat Waalse, Nederlandse en Duitse bezoekers. Zowel in 2011 als in 2012 kreeg het de award als meest innovatieve tuincentrum in België.

 

De overname van Florina maakt deel uit van de strategie van Walter Van Gastel: sinds de keten medio 2012 werd overgenomen door de doe-het-zelfgroep Hubo is ze aan een sterke expansie bezig. In 2012 werden immers nog nieuwe verkooppunten geopend in Ninove en Olen. Van Gastel wil de overname van Florina eind februari afronden. De aandeelhouders werden bij deze transactie geadviseerd door overnamespecialist Donedeal.

 

Van Gastel heeft nu filialen in Balen, Ekeren (2), Kontich, Ninove, Olen, Schilde, Schoten, Sint-Katelijne-Waver en As. Bij de overname in de zomer van 2012 zei Hubo-topman Erwin Van Osta dat hij ruimte zag voor een vijftigtal vestigingen. Voor Hubo was de overname van Van Gastel interessant om bijkomende groei te realiseren, voor Van Gastel betekende het extra mogelijkheden voor een snellere expansie. 

 

Tuinbranche goed voor 364 miljoen euro

België telt een 600-tal tuincentra. De meeste zijn in familiale handen; er zijn nauwelijks spelers met een groot marktaandeel. Alleen Aveve is zowat een nationale speler, al maken bloemen en planten daar geen hoofdbestanddeel van het aanbod uit.

 

Bovendien blijft de sector het ondanks de crisis prima doen. De Belg geeft gemiddeld zo’n 33 euro per jaar uit aan bloemen en planten, of 364 miljoen euro in totaal. Dat bedrag stijgt bovendien jaar na jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

27/04/2018

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

Spontane staking uitgebroken bij Brico

23/04/2018

Afgelopen zaterdag waren alle Brico-winkels in Brussel dicht, net als een aantal vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers legden er spontaan het werk neer omdat de Brico in Molenbeek sluit.

Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat wordt Allmat

17/04/2018

De Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat scheurt zich af van de Franse groepering BigMat en gaat op eigen houtje verder onder de formulenaam Allmat