Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

De keten van tuincentra Walter Van Gastel, zelf sinds kort eigendom van Hubo, neemt zijn branchegenoot Florina uit As over. Het wordt meteen het tiende verkooppunt voor de groep, die nu acht tuincentra en twee bloemenwinkels telt. Voor Van Gastel is het de eerste vestiging in Limburg.

Florina: bekend van awards

Tuincentrum Florina in As is een vooraanstaand tuincentrum in Limburg, dat naast een uitgebreid Limburgs cliënteel wekelijks kan rekenen op heel wat Waalse, Nederlandse en Duitse bezoekers. Zowel in 2011 als in 2012 kreeg het de award als meest innovatieve tuincentrum in België.

 

De overname van Florina maakt deel uit van de strategie van Walter Van Gastel: sinds de keten medio 2012 werd overgenomen door de doe-het-zelfgroep Hubo is ze aan een sterke expansie bezig. In 2012 werden immers nog nieuwe verkooppunten geopend in Ninove en Olen. Van Gastel wil de overname van Florina eind februari afronden. De aandeelhouders werden bij deze transactie geadviseerd door overnamespecialist Donedeal.

 

Van Gastel heeft nu filialen in Balen, Ekeren (2), Kontich, Ninove, Olen, Schilde, Schoten, Sint-Katelijne-Waver en As. Bij de overname in de zomer van 2012 zei Hubo-topman Erwin Van Osta dat hij ruimte zag voor een vijftigtal vestigingen. Voor Hubo was de overname van Van Gastel interessant om bijkomende groei te realiseren, voor Van Gastel betekende het extra mogelijkheden voor een snellere expansie. 

 

Tuinbranche goed voor 364 miljoen euro

België telt een 600-tal tuincentra. De meeste zijn in familiale handen; er zijn nauwelijks spelers met een groot marktaandeel. Alleen Aveve is zowat een nationale speler, al maken bloemen en planten daar geen hoofdbestanddeel van het aanbod uit.

 

Bovendien blijft de sector het ondanks de crisis prima doen. De Belg geeft gemiddeld zo’n 33 euro per jaar uit aan bloemen en planten, of 364 miljoen euro in totaal. Dat bedrag stijgt bovendien jaar na jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste Sigma Shop van het land geopend

29/09/2017

Interieurbedrijf Kleur op Maat uit Olen heeft een eerste Sigma Shop geopend in Zoerle-Parwijs. Daarmee zet de verffabrikant in België voor het eerst sterk in op de verkoop aan particulieren en niet enkel aan professionelen.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Nieuwe formuledirecteur bij Gamma België

14/09/2017

Na het vertrek van Rudi Petit-Jean heeft Gamma België beslist om een formuledirecteur ad interim aan te stellen. Die eer valt te beurt aan Werner Van Gansbeke, die al zeven jaar bij de retailer aan de slag is.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Rudi Petit-Jean vertrekt bij Gamma

21/08/2017

Rudi Petit-Jean, de formuledirecteur van Gamma België, zal per 1 oktober 2017 Intergamma verlaten. Hij heeft besloten om zijn loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten.

Back to top