Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg | RetailDetail

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

De keten van tuincentra Walter Van Gastel, zelf sinds kort eigendom van Hubo, neemt zijn branchegenoot Florina uit As over. Het wordt meteen het tiende verkooppunt voor de groep, die nu acht tuincentra en twee bloemenwinkels telt. Voor Van Gastel is het de eerste vestiging in Limburg.

Florina: bekend van awards

Tuincentrum Florina in As is een vooraanstaand tuincentrum in Limburg, dat naast een uitgebreid Limburgs cliënteel wekelijks kan rekenen op heel wat Waalse, Nederlandse en Duitse bezoekers. Zowel in 2011 als in 2012 kreeg het de award als meest innovatieve tuincentrum in België.

 

De overname van Florina maakt deel uit van de strategie van Walter Van Gastel: sinds de keten medio 2012 werd overgenomen door de doe-het-zelfgroep Hubo is ze aan een sterke expansie bezig. In 2012 werden immers nog nieuwe verkooppunten geopend in Ninove en Olen. Van Gastel wil de overname van Florina eind februari afronden. De aandeelhouders werden bij deze transactie geadviseerd door overnamespecialist Donedeal.

 

Van Gastel heeft nu filialen in Balen, Ekeren (2), Kontich, Ninove, Olen, Schilde, Schoten, Sint-Katelijne-Waver en As. Bij de overname in de zomer van 2012 zei Hubo-topman Erwin Van Osta dat hij ruimte zag voor een vijftigtal vestigingen. Voor Hubo was de overname van Van Gastel interessant om bijkomende groei te realiseren, voor Van Gastel betekende het extra mogelijkheden voor een snellere expansie. 

 

Tuinbranche goed voor 364 miljoen euro

België telt een 600-tal tuincentra. De meeste zijn in familiale handen; er zijn nauwelijks spelers met een groot marktaandeel. Alleen Aveve is zowat een nationale speler, al maken bloemen en planten daar geen hoofdbestanddeel van het aanbod uit.

 

Bovendien blijft de sector het ondanks de crisis prima doen. De Belg geeft gemiddeld zo’n 33 euro per jaar uit aan bloemen en planten, of 364 miljoen euro in totaal. Dat bedrag stijgt bovendien jaar na jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Back to top