Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

Walter Van Gastel verovert nu ook Limburg

De keten van tuincentra Walter Van Gastel, zelf sinds kort eigendom van Hubo, neemt zijn branchegenoot Florina uit As over. Het wordt meteen het tiende verkooppunt voor de groep, die nu acht tuincentra en twee bloemenwinkels telt. Voor Van Gastel is het de eerste vestiging in Limburg.

Florina: bekend van awards

Tuincentrum Florina in As is een vooraanstaand tuincentrum in Limburg, dat naast een uitgebreid Limburgs cliënteel wekelijks kan rekenen op heel wat Waalse, Nederlandse en Duitse bezoekers. Zowel in 2011 als in 2012 kreeg het de award als meest innovatieve tuincentrum in België.

 

De overname van Florina maakt deel uit van de strategie van Walter Van Gastel: sinds de keten medio 2012 werd overgenomen door de doe-het-zelfgroep Hubo is ze aan een sterke expansie bezig. In 2012 werden immers nog nieuwe verkooppunten geopend in Ninove en Olen. Van Gastel wil de overname van Florina eind februari afronden. De aandeelhouders werden bij deze transactie geadviseerd door overnamespecialist Donedeal.

 

Van Gastel heeft nu filialen in Balen, Ekeren (2), Kontich, Ninove, Olen, Schilde, Schoten, Sint-Katelijne-Waver en As. Bij de overname in de zomer van 2012 zei Hubo-topman Erwin Van Osta dat hij ruimte zag voor een vijftigtal vestigingen. Voor Hubo was de overname van Van Gastel interessant om bijkomende groei te realiseren, voor Van Gastel betekende het extra mogelijkheden voor een snellere expansie. 

 

Tuinbranche goed voor 364 miljoen euro

België telt een 600-tal tuincentra. De meeste zijn in familiale handen; er zijn nauwelijks spelers met een groot marktaandeel. Alleen Aveve is zowat een nationale speler, al maken bloemen en planten daar geen hoofdbestanddeel van het aanbod uit.

 

Bovendien blijft de sector het ondanks de crisis prima doen. De Belg geeft gemiddeld zo’n 33 euro per jaar uit aan bloemen en planten, of 364 miljoen euro in totaal. Dat bedrag stijgt bovendien jaar na jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top