191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be | RetailDetail

191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be

191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be

191 apothekers hebben zich online gegroepeerd via Kenkoo.be. Klanten kunnen hun bestellingen afhalen bij de fysieke apotheker in de buurt, of ze gewoon aan huis laten leveren.

Verschillende thematische webshops

Kenkoo.be bestaat niet uit één website, maar wel uit verschillende thematische apotheken. In een eerste fase worden alvast dehuisapotheker.be, oogapotheker.be en afslankapotheker.be gelanceerd, maar over drie jaar moeten er meer dan veertig gespecialiseerde pagina’s te vinden zijn. De verschillende pagina’s moeten ervoor zorgen dat het aanbod, dat ruimer is dan bij de fysieke apotheker, overzichtelijk blijft. Op de site zijn immers meer dan 30.000 producten van meer dan 600 merken te vinden.

 

Klanten krijgen op Kenkoo ook advies rond het gebruik van de medicijnen: bij elk product staat een gedetailleerde beschrijving en per productcategorie wordt uitgelegd waar klanten rekening mee moeten houden als ze een product uit die categorie kopen. Daarnaast komen er ook regelmatig artikels op de website met meer informatie en kunnen klanten hun profiel aanvullen met medische gegevens, waardoor Kenkoo klanten kan waarschuwen wanneer er mogelijk problemen kunnen opduiken bij de aankoop van een bepaald product.

 

Online consolidatie

Kenkoo is niet de eerste online samenwerking van apothekers in België: onlangs werd ook nog Apotheek Online gelanceerd, waar meer dan 100 apothekers aan samenwerken. Fysiek zijn er weinig apotheekketens te vinden in België en lijkt er van consolidatie niet echt sprake, maar online wordt er dus steeds meer samengewerkt. Het is voor de meeste apothekers dan ook bijzonder moeilijk om alleen een succesvolle webshop uit te bouwen.

 

De ambities van Kenkoo blijven echter niet beperkt tot het Nederlandse taalgebied: volgend jaar moet er immers ook een Waalse versie komen van de webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.