191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be | RetailDetail

191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be

191 apothekers groeperen zich online in Kenkoo.be

191 apothekers hebben zich online gegroepeerd via Kenkoo.be. Klanten kunnen hun bestellingen afhalen bij de fysieke apotheker in de buurt, of ze gewoon aan huis laten leveren.

Verschillende thematische webshops

Kenkoo.be bestaat niet uit één website, maar wel uit verschillende thematische apotheken. In een eerste fase worden alvast dehuisapotheker.be, oogapotheker.be en afslankapotheker.be gelanceerd, maar over drie jaar moeten er meer dan veertig gespecialiseerde pagina’s te vinden zijn. De verschillende pagina’s moeten ervoor zorgen dat het aanbod, dat ruimer is dan bij de fysieke apotheker, overzichtelijk blijft. Op de site zijn immers meer dan 30.000 producten van meer dan 600 merken te vinden.

 

Klanten krijgen op Kenkoo ook advies rond het gebruik van de medicijnen: bij elk product staat een gedetailleerde beschrijving en per productcategorie wordt uitgelegd waar klanten rekening mee moeten houden als ze een product uit die categorie kopen. Daarnaast komen er ook regelmatig artikels op de website met meer informatie en kunnen klanten hun profiel aanvullen met medische gegevens, waardoor Kenkoo klanten kan waarschuwen wanneer er mogelijk problemen kunnen opduiken bij de aankoop van een bepaald product.

 

Online consolidatie

Kenkoo is niet de eerste online samenwerking van apothekers in België: onlangs werd ook nog Apotheek Online gelanceerd, waar meer dan 100 apothekers aan samenwerken. Fysiek zijn er weinig apotheekketens te vinden in België en lijkt er van consolidatie niet echt sprake, maar online wordt er dus steeds meer samengewerkt. Het is voor de meeste apothekers dan ook bijzonder moeilijk om alleen een succesvolle webshop uit te bouwen.

 

De ambities van Kenkoo blijven echter niet beperkt tot het Nederlandse taalgebied: volgend jaar moet er immers ook een Waalse versie komen van de webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.