Amazon lanceert huismerk voor huidverzorging

De Amerikaanse internetreus Amazon gaat de concurrentie aan met de P&G’s, Estee Lauders en Cliniques van deze wereld en lanceerde zopas Belei, zijn allereerste skincare-huismerk.

 

Lucratief marktsegment

Na kleding, schoenen, snacks, babyluiers en matrassen ‑ om slechts enkele categorieën bij naam te noemen ‑ lanceert Amazon nu ook een eigen merk voor huidverzorging. Het gamma van Belei bestaat uit twaalf producten (vochtinbrengende crèmes, oogcrèmes, serums, gezichtsmaskers en andere 'beauty'-oplossingen) met prijzen die schommelen die tussen 9 en 40 dollar (7 tot 35 euro). “Het is onze bedoeling om klanten te helpen minder tijd en geld te besteden aan het kiezen van de juiste skincare-oplossing”, zegt Kara Trousdale, hoofd van de schoonheidshuismerken bij Amazon.

 

De keuze om zelf actief te worden in de sector van de lichaamsverzorging is niet zo onlogisch: de winstmarge op dit soort van producten ligt nu eenmaal een pak hoger dan op tal van andere producten. Bovendien gaat er alleen al in de Verenigde Staten flink wat geld om in de sector van de schoonheidsproducten: vorig jaar 18,8 miljard dollar (een slordige 16,5 miljard euro), goed voor een stijging met 6% tegenover 2017. Het specifieke segment van de huidverzorging is op zich goed voor 5,6 miljard dollar (ruim 4,9 miljard euro) en groeide vorig jaar zelfs met 13%.

 

Hoe de lancering van het nieuwe huismerk ‑ het 138ste, zo becijferde marktbureau TJI ‑ te rijmen valt met de strategie om meer exclusieve deals met merken te sluiten, is vooralsnog niet duidelijk. Tenzij Jeff Bezos & co natuurlijk op twee paarden tegelijk wedden…