Antwerpenaar Stefan De Loecker wordt Nivea-topman

Foto: monticello / Shutterstock.com

Stefan De Loecker wordt vanaf december CEO van Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea en Labello. Voorheen werkte de Antwerpenaar twintig jaar bij Nestlé.

 

Belgische vice-topman komt aan het roer

Vandaag is De Loecker al vice-CEO, met onder zijn bevoegdheid de logistieke keten, net als de regio’s Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, India en Rusland. Ook voor de strategie van de multinational is hij volgens De Tijd verantwoordelijk. Vanaf december komt hij echter aan het hoofd te staan van Beiersdorf, schrijft Manager Magazin. Huidig CEO Stefan Heidenreich stapt immers vervroegd op: de in 2012 benoemde topman zou normaal tot eind 2019 aan boord blijven, maar in juni maakte Beiersdorf bekend dat er nu al een einde komt aan de samenwerking.

 

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd, volgt De Loecker hem naar alle waarschijnlijkheid op. De nieuwe topman startte zijn carrière bij Nestlé, waar hij twintig jaar bleef en opklom tot CEO voor de Russische markt. Ook was hij eerder bij supermarktketen Tesco actief. Beiersdorf telt vandaag 19.000 werknemers en was in 2017 goed voor een omzet van 7,1 miljard euro. De bedrijfswinst bedroeg toen 1 miljard euro.