Apotheek Farmaline stapt in dierengeneesmiddelen

Farmaline stapt in dierengeneesmiddelen
Farmaline

Online apotheek Farmaline heeft zijn assortiment uitgebreid met voorschriftvrije dierengeneesmiddelen. Die uitbreiding kwam er nadat nieuwe, minder strenge Europese regelgeving in voege trad.

 

Verkoop stijgt

In augustus startte Farmaline met de verkoop van voorschriftvrije dierengeneesmiddelen. Sindsdien is de verkoop van die producten sterk gestegen: in september verdubbelde de omzet en tijdens de laatste maanden van het jaar was er telkens een groei van meer dan 10%. Volgens oprichter Lode Fastré doen vooral producten voor honden en katten het goed, met name de middeltjes tegen vlooien, luizen en wormen. Naast echte medicijnen verkoopt Farmaline ook specifieke voedingssupplementen en verzorgingsproducten voor dieren.

 

In heel wat Europese lidstaten zijn voorschriftvrije dierengeneesmiddelen al langer online te koop. Volgens Fastré heeft België die verkoop lang tegengehouden: "België vaardigde in 2009 een Koninklijk Besluit uit dat de online verkoop van dierengeneesmiddelen blokkeerde. Begin dit jaar overrulede een Europese verordening op haar beurt deze Belgische regelgeving. Sindsdien zijn voorschriftvrije (dieren)geneesmiddelen ook in België online te verkrijgen."

 

Farmaline werd elf jaar geleden opgericht in Tongeren en stelt intussen 45 mensen tewerk. Sinds het najaar van 2016 behoort het bedrijf tot Shop Apotheke Europe, een beursgenoteerde groep die ook actief is Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje.