Beiersdorf herhaalt verwachtingen 2014 | RetailDetail

Beiersdorf herhaalt verwachtingen 2014

Beiersdorf herhaalt verwachtingen 2014

De aandelen van Beiersdorf, het Duitse moederbedrijf van Nivea, hebben op de beurs een flinke boost gekregen nadat het de melding de wereld in stuurde dat het zijn verwachtingen van dit jaar waarschijnlijk zal halen.

"Strategie werkt"

Beiersdorf verwacht dat zijn omzet met zes procent zal stijgen in 2014. In de eerste negen maanden van 2014 was er al sprake van een organische groei van 4,3 procent, dankzij de uitbreiding van de Nivea-producten voor mannen in opkomende markten. "Onze strategie werkt, zelfs in een moeilijkere marktomgeving", zei CEO Stefan Heidenreich.

 

De uitspraken van het bedrijf staan in schril contrast met die van concurrenten L'Oréal en Unilever, het moederbedrijf van Dove. Allebei zeggen ze mindere resultaten te halen, omwille van de mindere vraag in zowel Europa als Azië. L'Oréal zei eerder zelfs dat 2014 het slechtste jaar voor het bedrijf zal worden sinds 2009.

 

Beiersdorf laat nu echter weten dat het goed geplaatst is om die moeilijke periodes te overwinnen. Dat bewees het door voor het derde kwartaal cijfers voor te leggen die de verwachtingen overstegen. De winst voor interesten en belastingen kwam uit op 219 miljoen euro, 1,4 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl analisten een daling naar 214,8 miljoen euro hadden voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando Beauty Station gaat in zee met Estée Lauder

26/07/2018

De lang verwachte conceptwinkel van Zalando in Berlijn wil een testplatform zijn en een dialoog op gang brengen tussen cosmeticamerken en consumenten. Opmerkelijk is de nauwe samenwerking met Estée Lauder.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.