The Body Shop verhuist naar Duitsland

The Body Shop verhuist naar Duitsland
Shutterstock.com

De Britse winkelketen The Body Shop opent een nieuw magazijn in Duitsland. Daarmee anticipeert het cosmeticamerk op de onzekerheid rond de brexit.

 

Brexit

De onduidelijke toekomst van het Verenigd Koninkrijk heeft ertoe geleid dat The Body Shop een deel van zijn activiteiten verplaatst van Littlehampton naar Frankfurt, waar het een nieuw distributiecentrum opent. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was het een noodzakelijke stap: “De aanhoudende onzekerheid over de impact van de Brexit vereist dat we proactief zijn in het managen van elk aspect van ons bedrijf om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

 

Het cosmeticabedrijf, dat sinds 2017 eigendom is van het Braziliaanse Natura, heeft zijn hoofdzetel in East Croydon en een kantoor in Littlehampton. Door de verhuis zullen een twintigtal banen in het Britse distributiecentrum verloren gaan. Mogelijk kunnen er wel enkele medewerkers elders aan de slag binnen de winkelketen. Wereldwijd heeft The Body Shop meer dan 22.000 mensen in dienst.