Cavalli gebruikt game voor nieuw parfum

Cavalli gebruikt game voor nieuw parfum

Cavalli heeft een poging ondernomen om zijn nieuw parfum op innovatieve wijze wat naambekendheid te geven. Het nieuwe parfum 'Just a Bite' werd gelinkt aan een game op Facebook en een app voor mobiele toestellen.

1,2 miljoen impressies op sociale media

Om het nieuwe parfum onder de aandacht te brengen, liet Cavalli een campagne creëren die draaide rond een verhaal waarbij je op zoek moest gaan naar een mysterieuze dame/man die je de nacht voorheen had ontmoet op een feestje in New York. Om tot de oplossing van het mysterie te komen, moest je voor die zoektocht naar aanwijzingen speuren in de mobiele game en op Facebook.

 

Ongeveer 100.000 consumenten uit tien landen namen deel aan de campagne, wat het merk 1,2 miljoen impressies op sociale media (zoals berichten op de tijdlijn van vrienden van de spelers) opleverde. Daarbij waren ze gemiddeld meer dan drie minuten bezig met het spelen van de game. De campagne heeft het merk zo ongetwijfeld meer onder de aandacht kunnen brengen dan de gemiddelde advertentie in een modeblad, al hangt het er natuurlijk wel van af welke doelgroep de parfummakers beoogden...

Tags: