Colgate-Palmolive sluit Belgisch onderzoekscentrum | RetailDetail

Colgate-Palmolive sluit Belgisch onderzoekscentrum

Colgate-Palmolive sluit Belgisch onderzoekscentrum

Het houdt niet op met de multinationals die activiteiten in België afbouwen: nu gaat ook de Amerikaanse multinational Colgate-Palmolive in ons land meer dan honderd banen schrappen. Het grootste slachtoffer wordt de vestiging in het Luikse Milmort: die gaat dicht tegen juni 2013.

"Moeilijke omstandigheden in een snel wijzigende markt"

Colgate-Palmolive wil wereldwijd zes procent van de 38.600 banen schrappen tegen 2016, waarvan 103  in België. In Milmort sluiten de parfumerie-afdeling en het onderzoekscentrum, dat volgend jaar zijn 35e verjaardag zou vieren. Daarbij gaan respectievelijk 21 en 56 banen verloren gaan, maar ook op de bedrijfszetel in Brussel staan 26 jobs op de helling.

 

De directie verwijst zelf naar de "moeilijke omstandigheden in een snel wijzigende markt" en wil de besparingen gebruiken om in zijn merken te investeren. "We wisten dat de groep aan een wereldwijd herstructureringsplan werkte", zegt Régine Marbaise van de christelijke bediendebond CNE, die desondanks niet verwachtte dat Milmort volledig zou moeten sluiten.

 

Voor het Luikse Milmort komt daarmee - vroeger dan verwacht - een einde aan een geschiedenis van opeenvolgende reorganisaties en herstructureringen. Die begon in 1991 met de sluiting van de toenmalige zeepfabriek. Sinds het begin van deze eeuw verdwenen er meer en meer banen, met als voorlopig dieptepunt de herstructurering van 2007, waarbij zestig procent van de medewerkers zijn baan verloor. In juni 2013 is het liedje van Colgate-Palmolive in Luik dan definitief uitgezongen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top