DIO-drogisterijen worden allemaal DA | RetailDetail

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

DIO-drogisterijen worden allemaal DA
Facebook DIO

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

400 filialen

DIO en DA zijn sinds vorig jaar onderdeel van dezelfde groep, maar toen werd nog gezegd dat beide ketens naast elkaar zouden blijven bestaan. Alle zelfstandige ondernemers zijn nu echter op de hoogte gebracht dat DIO zal verdwijnen. DA wordt in de toekomst zo een keten met meer dan 400 filialen doorheen heel Nederland. De bestaande afspraken in de franchisecontracten zullen wel worden gerespecteerd, schrijft het FD: als een aantal franchisenemers van DIO het niet zien zitten om over te schakelen, kan het dus wel nog een tijdje duren voor de keten volledig verdwijnt.

 

“De komende tijd zal uitwijzen met welke snelheid de omzettingen van DIO naar DA plaatsvinden”, zegt een woordvoerder aan het FD. Naar verwachting zal de naamsverandering vanaf volgend jaar in gang worden gezet en moet het aantal DIO-drogisterijen tegen het einde van volgend jaar al flink gedaald zijn.

 

Voor DA betekent de naamsverandering alvast een stap in de goede richting na het faillissement van twee jaar geleden. Twintig jaar geleden bestond de keten nog uit meer dan duizend filialen, maar door de sterke concurrentie van ketens als Kruidvat en Action, en onvrede bij de franchisenemers daalde dat aandeel aanzienlijk. Na de doorstart onder de farmaceutische groothandel Mosadex bleven er nog maar een 200 vestigingen over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.