DIO verkozen tot beste drogisterijformule | RetailDetail

DIO verkozen tot beste drogisterijformule

DIO verkozen tot beste drogisterijformule

DIO is voor de eerste maal door consumenten uitgeroepen tot beste drogisterijformule van Nederland, zo blijkt uit jaarlijks GfK-onderzoek onder zes drogisterijformules. Etos komt op de tweede, DA op de derde plaats.

Hoogst beoordeeld

Consumenten gaven franchiseformule DIO een gemiddelde beoordeling van 7,87. Etos eindigde in de voorgaande vijf edities telkens als winnaar, maar komt ditmaal op de tweede plaats met een beoordeling van 7,82. DA eindigde, net als bij de vorige editie, op de derde plaats met een gemiddeld cijfer van 7,77.

 

DIO, onderdeel van retailorganisatie FACO, telt in Nederland tegenwoordig ruim 200 winkels. Bijna alle DIO-winkels zijn eigendom van zelfstandige drogisten. De formule maakte eind vorig jaar bekend te willen samenwerken met DA Retailgroep, maar het is nog niet duidelijk hoe de samenwerking er uit gaat zien.

 

DA maakte eind 2015 na het faillissement samen met Retail Shared Service Centre een doorstart onder de nieuwe naam Nederlandse Drogisterij Service, waarin Groothandel Holland Pharma een meerderheidsbelang heeft.

 

GfK stelde het jaarlijkse rapport samen op basis van 1400 winkelbezoeken. Daarbij wordt gekeken naar acht verschillende aspecten, waaronder deskundigheid van het personeel, assortiment en kwaliteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.