Distriplus kan tij niet keren

Distriplus kan tij niet keren

Distriplus, de groep boven Planet Parfum en Di, is nog lang niet uit de problemen: de omzet ging lager en het verlies verdubbelde.

 

Stevige (online) concurrentie

De omzet van Distriplus daalde met 3% tot 186,4 miljoen euro. Het operationeel verlies liep fors op tot 47,5 miljoen euro, al was een groot deel daarvan (37,5 miljoen euro) het gevolg van eenmalige kosten. De verliezen stapelen zich al enkele jaren op bij de groep, die kampt met de toenemende online verkoop en ketens als Kruidvat en Action.

 

In oktober vorig jaar kwam Distriplus in handen van Groupe Jacques Bogart, die het verlieslatende bedrijf overnam van investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuillemaatschappij van de inmiddels overleden Albert Frère. Bij die overname werd er ook 28,5 miljoen vers kapitaal in de onderneming gepompt.

 

Di en Planet parfum hebben samen ongeveer 200 verkooppunten België en Luxemburg, goed voor een personeelsbestand van duizend mensen. Bogart heeft daarnaast ook 157 eigen winkels in Duitsland, Frankrijk en Israël.