Distriplus neemt Luxemburgse parfumketen over

Distriplus neemt parfumketen Milady over
RetailDetail

De Groupe Jacques Bogart neemt via dochteronderneming Distriplus (de groep boven de ketens Di en Planet Parfum) de zeventien Luxemburgse vestigingen van Milady over.

 

Positie versterken in Luxemburg

Het concern neemt vanaf 1 oktober alle vestigingen van Milady over, een Luxemburgse familiale parfumwinkelketen die werd opgericht in 1983. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van bijna tien miljoen euro. De overname moet de aanwezigheid van Distriplus op de Luxemburgse schoonheidsmarkt gevoelig versterken: momenteel heeft de groep via zijn beide ketens al een 200-tal winkels in België en Luxemburg samen.

 

Vanaf 1 oktober zal Grande Parfumerie du Luxembourg, een dochteronderneming van Planet Parfum, de filialen van Milady uitbaten. Ook het huidige personeel zou mee de overstap maken.

 

In oktober vorig jaar kwam Distriplus in handen van Groupe Jacques Bogart, die het verlieslatende bedrijf overnam van investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuillemaatschappij. Naast de verkooppunten in België en Luxemburg bezit Groupe Bogart ook 157 eigen winkels in Duitsland, Frankrijk en Israël.