Ecover verkoopt professionele tak aan Greenspeed

Ecover verkoopt professionele tak aan Greenspeed

Was- en reinigingsmiddelenproducent Ecover heeft Ecover Professional van de hand gedaan. Daarmee trekt het zich volledig terug uit de B2B-markt en zal het zich in de toekomst enkel nog focussen op de verkoop aan de consument.

"Exclusief richten op consumentenmarkt"

De nieuwe eigenaar van Ecover Professional is Greenspeed. Dat is een Nederlandse specialist in de productie en distributie van innovatieve schoonmaaksystemen voor de B2B-markt. Alle activiteiten van Ecover Professional zullen vanaf 1 januari 2016 in hun handen komen. De producten en de verpakkingen zullen ongewijzigd blijven, alleen zal het logo van Ecover wel vervangen worden door dat van Greenspeed.


"We hebben op een succesvolle wijze onze B2B-activiteiten uitgebouwd, maar om onze langetermijngroei te realiseren, willen we ons exclusief richten op de consumentenmarkt, waar onze merken een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op consumenten en klanten," verklaart Tim Smith, EU General Manager bij Ecover.


"We zijn erg tevreden dat we deze overeenkomst hebben bereikt met Ecover," zegt Michel de Bruin, CEO van Greenspeed. "We worden allebei gedreven door éénzelfde filosofie, gebaseerd op innovatie en duurzaamheid. Greenspeed zal haar internationale groeiambities hierdoor kunnen versnellen en dankzij een breed gamma ecologische producten een nog vollediger duurzaam schoonmaakconcept kunnen aanbieden aan haar klanten."

Tags: