Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij | RetailDetail

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij
WikiMedia

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

 

Selfmade man

Li Ka-shing en CK Hutchison zijn niet meteen de bekendste namen voor het grote publiek, maar het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 43 miljard euro en het stelt wereldwijd meer dan 300.000 mensen tewerk. Als eigenaar van A.S. Watson heeft het bijvoorbeeld de controle over ketens als Kruidvat en ICI Paris XL.

 

De magnaat uit Hongkong wordt in juli 90 jaar, maar zal net daarvoor dus afzwaaien en zoon Victor Li het roer in handen geven. Zelf blijft hij wel betrokken bij CK Hutchison als adviseur. Zoon Victor, die al jaren wordt voorbereid op de machtsoverdracht, zou geen problemen hebben met de blijvende aanwezigheid van zijn vader, schrijft de Standaard.

 

L Ka-shing is een selfmade man, die op zijn twaalfde al van school ging en zich stap voor stap opwerkte tot een van de rijkste mensen ter wereld. Forbes schat zijn waarde op 35,3 miljard dollar (zo'n 29 miljard euro). Zij neus voor goede zakendeals heeft hem in het Westen de bijnaam ‘Warren Buffett van Azië’ opgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba via onderaannemer naar Luik

06/08/2018

4PX, een logistieke dienstverlener die voor Alibaba werkt, heeft een Belgische dochteronderneming opgericht in Luik. Het is wellicht de eerste concrete stap in de uitbouw van een Europese logistieke hub voor de e-tailer.

Heineken investeert miljarden in China

03/08/2018

Brouwerijgroep Heineken neemt een belang van 40% in China Resources Beer Holdings, de grootste brouwer van China en de eigenaar van het grootste biermerk ter wereld, Snow Beer. De deal geeft de Nederlanders een betere toegang tot de enorme Chinese markt.

Zalando Beauty Station gaat in zee met Estée Lauder

26/07/2018

De lang verwachte conceptwinkel van Zalando in Berlijn wil een testplatform zijn en een dialoog op gang brengen tussen cosmeticamerken en consumenten. Opmerkelijk is de nauwe samenwerking met Estée Lauder.

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch.