Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij | RetailDetail

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij
WikiMedia

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

 

Selfmade man

Li Ka-shing en CK Hutchison zijn niet meteen de bekendste namen voor het grote publiek, maar het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 43 miljard euro en het stelt wereldwijd meer dan 300.000 mensen tewerk. Als eigenaar van A.S. Watson heeft het bijvoorbeeld de controle over ketens als Kruidvat en ICI Paris XL.

 

De magnaat uit Hongkong wordt in juli 90 jaar, maar zal net daarvoor dus afzwaaien en zoon Victor Li het roer in handen geven. Zelf blijft hij wel betrokken bij CK Hutchison als adviseur. Zoon Victor, die al jaren wordt voorbereid op de machtsoverdracht, zou geen problemen hebben met de blijvende aanwezigheid van zijn vader, schrijft de Standaard.

 

L Ka-shing is een selfmade man, die op zijn twaalfde al van school ging en zich stap voor stap opwerkte tot een van de rijkste mensen ter wereld. Forbes schat zijn waarde op 35,3 miljard dollar (zo'n 29 miljard euro). Zij neus voor goede zakendeals heeft hem in het Westen de bijnaam ‘Warren Buffett van Azië’ opgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

“Wij zijn de poort naar China”  (Roland Palmer, Alibaba Benelux)

07/06/2018

De Chinese reus Alibaba komt naar Europa, maar brengt Europese merken ook naar Azië. Is China het beloofde land voor Benelux-ondernemers? “Nergens elders vind je een markt die zo hard groeit!”

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

Filet Pur: Zo exclusief als een smoutebol op de Sinksenfoor

01/06/2018

Een fris gekruid FMCG-weekoverzicht dat ongegeneerd de grenzen van de exclusiviteit aftast: dat is toch exact wat u verdiend hebt na een warme week vol onverwachte wendingen? Welaan dan, hier komt-ie!

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.

Alibaba is op weg naar Luik

31/05/2018

Premier Charles Michel en topman Jack Ma van Alibaba zouden gesprekken voeren over de bouw van een groot distributiecentrum voor het Chinese retailbedrijf in Luik.