Eroticaconcern achter Pabo ziet brood in moslims | RetailDetail

Eroticaconcern achter Pabo ziet brood in moslims

Eroticaconcern achter Pabo ziet brood in moslims

Het Duitse eroticaconcern Beate Uhse heeft een deal gesloten met het Amsterdamse cosmeticabedrijf El Asira om de moslimlanden te veroveren. Topman Serge van der Hooft spreekt alvast van een "enorme groeimarkt" en geeft zich een half jaar de tijd.

Al eerste contacten in Egypte en Indonesië

Het Duitse eroticaconcern, bij ons vooral bekend van online- en postorderretailer Pabo, is vastbesloten de islamitische wereld te veroveren. "De eerste contacten zijn in Egypte en Indonesië al gelegd", liet Serge van der Hooft, topman van Beate Uhse, woensdag weten aan persbureau Belga.

 

De islamitische wereld is volgens de topman voor veel Westerse bedrijven een groot vraagteken. Toch ziet hij kansen in deze "enorme groeimarkt. We gaan ons voornamelijk richten op jonge vrouwelijke moslims. Of het succesvol wordt, zal moeten blijken. Ik wil over een periode van zes maanden kijken of die markt iets voor ons is."

 

"Sharia Compliant"

Van der Hooft heeft alvast een specialist ingehuurd: het Amsterdamse cosmeticabedrijf El Asira, dat in 2012 werd opgericht en moslims als doelgroep heeft gesteld. El Asira-oprichter Abdelaziz Aouragh (33) onderstreept dat we niet meteen moeten denken aan klassieke seksattributen als dildo's of opbaaspoppen, maar veeleer aan "sfeerverhogende lotions en sensuele verzorgingsproducten die de schoonheid van de vrouw optimaal tot haar recht laat komen".


"Veel verzorgingsproducten zijn qua inhoud sowieso halal. Maar je hebt merken die bijvoorbeeld gebruik maken van boeddhistische teksten en symbolen, en dat doen wij niet. Er staat ook geen schaars geklede dame op onze verpakking. Verder is ons bedrijf rentevrij, we lenen geen geld", legt Aouragh uit. Kortom, de producten zijn "Sharia Compliant: in overeenstemming met en toegestaan door de sharia".

 

Geïnteresseerden zullen dan ook geen seksshop moeten bezoeken om de spulletjes te kopen: Beate Uhse wil het nieuwe gamma vooral via drogisterijen en parfumeries verkopen, al zullen de producten ook in de webshops van Christine le Duc en Pabo beschikbaar zijn. El Asira zal de verkoop in het buitenland voor zijn rekening nemen. "Beate Uhse is er vooral om logistieke steun te verlenen", aldus nog Serge van der Hooft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top