Familie Colruyt koopt webapotheek Newpharma

Familie Colruyt koopt webapotheek Newpharma

De familie Colruyt wordt hoofdaandeelhouder van onlineapotheek Newpharma. Het management van Newpharma slaat daarvoor de handen in elkaar met Korys (het investeringsvehikel van de familie Colruyt) en Colruyt Group.

 

Positie versterken en Europese groei

Newpharma is een onlineapotheek met Belgische roots die vandaag vooral actief is in België en Frankrijk. In België is het e-commercebedrijf met meer dan 30.000 referenties naar eigen zeggen marktleider in de onlineverkoop van geneesmiddelen zonder voorschrift en parafarmacie-producten. In Frankrijk behoort Newpharma tot de top drie in zijn segment. 

 

De webapotheek wil zijn positie in de kernmarkten dankzij de overname verder versterken, maar ook uitbreiden in andere Europese markten. Het huidige management blijft daarbij aan het stuur. Samen willen ze Newpharma dit jaar nog een verwachte omzet van zestig miljoen euro laten realiseren. 

 

“De participatie van Korys en Colruyt Group geeft ons de mogelijkheid om onze internationale groei verder te versnellen, terwijl we de lat heel hoog kunnen blijven leggen wat betreft onze businessethiek en onze visie op ondernemen”, zegt CEO Jérôme Gobbesso. “We zij ervan overtuigd dat we met de steun van Korys en Colruyt Group het bedrijf tot een volgend niveau kunnen tillen”.

 

Hoeveel het overnamebedrag bedraagt, werd niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat Korys hoofdaandeelhouder wordt en Colruyt Group slechts “in mindere mate” participeert. Korys investeerde eerder onder meer al in de Nederlandse producent van vleesvervangers Ojah en  de Britse online-opticien MyOptique Group.