Fans Sephora kunnen foto’s delen via app

Fans Sephora kunnen foto’s delen via app

Het Franse cosmeticamerk Sephora heeft het mogelijk gemaakt om foto's te delen via zijn iPhone-app. De nieuwe functie kreeg de naam Beauty Board mee en moet trouwe klanten met elkaar verbinden in een online community.

"Sterkere merkentrouw"

Via Beauty Board kunnen consumenten foto's maken en die uploaden naar het bord, waar andere gebruikers de foto's kunnen bekijken en zo inspiratie opdoen. Bij de foto's staat een uitleg over de gebruikte technieken en welke producten van Sephora er werden gebruikt. Die kunnen dan ook onmiddellijk via de app aangekocht worden.

 

"Sephora ziet mobiel niet alleen als een apparaat om op te kopen, maar ook als een toestel dat kan bijdragen aan de ervaring van de gebruiker en ze kan verrijken", zei Esha Shah, strategiemanager van het Amerikaanse marketingbureau Fetch aan Mobile Commerce Daily. "Een sociale component toevoegen aan de gebruikerservaring is een slimme zet, omdat het hun consumenten een nieuwe en organische manier geeft om met het merk te communiceren. Dat zal een sterkere merkentrouw opleveren."

Tags: